Το VW Golf ξανά στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων


Το Volkswagen Golf επέστρεψε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στις χώρες της Ευρώπης, καθώς πουλήθηκαν περίπου 312.000 μονάδες του μοντέλου πέρυσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2021

Η όγδοη γενιά του Golf συνεχίζει την εμπορική πορεία των «προκατόχων» της. Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Volkswagen, πέρυσι πουλήθηκαν σχεδόν 312.000 μονάδες του μικρομεσαίου μοντέλου στη Γηραιά ήπειρο, αριθμός που θεωρείται πολύ ικανοποιητικός. Μάλιστα, εκτιμάται ότι εάν δεν υπήρχε η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα προβλήματα που επέφερε στην καθημερινότητα και την επιχειρηματική δραστηριότητα των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, η εμπορική πορεία του θα ήταν ακόμη καλύτερη.

Σημαντικό ρόλο στην επαναφορά τού Golf VIII στην πρώτη θέση των πωλήσεων διαδραμάτισε η γερμανική αγορά στην οποία διατέθηκαν περίπου 133.900 μονάδες του νέου μοντέλου, δηλαδή σχεδόν το 43% των συνολικού ετήσιου αριθμού πωλήσεών του. Ο κ. Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Επιβατικών Αυτοκινήτων της Volkswagen, δήλωσε σχετικά: «Και για το 2020, το Golf βρίσκεται εκεί όπου ακριβώς ανήκει. Με το Golf VIII συνεχίζουμε τη διαρκή επιτυχή ιστορία των προηγούμενων γενιών του. Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να θέτει νέα δεδομένα σε κάθε τομέα.

»Παρότι το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, την περασμένη άνοιξη, διέκοψε τις πωλήσεις του, οι οποίες μόλις είχαν αρχίσει τότε, αυτές αναπληρώθηκαν σε σημαντικό βαθμό στο δεύτερο μισό του περασμένου έτους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους. Ωστόσο, η ευγνωμοσύνη μου αφορά και σε όλη την ομάδα, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας».

Το νέο Volkswagen Golf έχει ψηφιστεί ομόφωνα ως «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» από τα σημαντικότερα έντυπα ειδικού Τύπου της χώρας. Θυμίζουμε ότι εντός του 2020 παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες εκδόσεις του, δηλαδή το Golf VIII GTD, το Golf VIII GTΕ και φυσικά τα Golf VIII GTΙ και Golf VIII R.

Διαβάστε, επίσης: Οκτώ λεπτά καταιγιστικών επιδόσεων και αδρεναλίνης με το νέο VW Golf R (Video).