To VW Golf R 333 πλησιάζει και «βρυχάται» με την εξάτμιση της Akrapovic (video)


Μία νέα έκδοση του «ακραίου» Golf R ετοιμάζεται από την Volkswagen, με τη επίσημη παρουσίαση να έχει προγραμματιστεί για την 31η Μαΐου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 3/5/2023

Το Volkswagen Golf R έχει κλείσει πλέον κι επίσημα τα 20 χρόνια επιτυχιών, με την Volkswagen να γιορτάζει αυτήν την επέτειο με μία ειδική έκδοση, την Golf R 20 Years Edition, η οποία παρουσιάστηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία το περασμένο έτος. Τώρα, ο απόγονος του πιο ισχυρού Golf που έχει δει η γραμμή παραγωγής της γερμανικής εταιρείας βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες μακριά.

Η Volkswagen ανακοίνωσε μέσω ενός teaser video 28 sec στο κανάλι της στο YouTube, ότι κάτι νέο έρχεται στις 31 Μαΐου, και δεν είναι άλλο από το Golf R 333 Limited Edition. Στο εν λόγω video, εμφανίζεται ένα κίτρινο όχημα που φέρει επιγραφές με τον αριθμό '333', ο οποίος μάλλον αναφέρεται στην ιπποδύναμη του μοντέλου, δηλαδή 333 PS. Αυτό έρχεται σε πλήρη εξίσωση με την προηγούμενη έκδοση, η οποία είχε την ίδια ισχύ και 420 Nm ροπής.

Οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει μαύρα καλύμματα στους καθρέπτες, ενώ μία εξάτμιση της Akrapovic έχει πάρει τη θέση της στο πίσω μέρος. Εκτός αυτού, αίσθηση κάνουν και οι ζάντες Estoril των 19 ιντσών, οι οποίες συνοδεύονται από μπλε δαγκάνες φρένων.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το Volkswagen Golf R 333 Limited Edition φέρει τον ίδιο turbocharged κινητήρα χωρητικότητας 2,0 L, αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε 4,6 sec, ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 270 km/h.

Η εταιρεία από το Wolfsburg έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η facelift έκδοση του Golf θα καταφτάσει στις εκθέσεις το 2024, οπότε το πιθανότερο είναι ότι το 333 Limited Edition θα βασίζεται στο τρέχον μοντέλο. Εικάζεται ότι η τιμή του θα ξεπεράσει κι αυτήν του Golf R 20 Years, η οποία ξεκινούσε από τα 68.920 ευρώ στην Ισπανία.

Δείτε το teaser: