Το VW GTΙ απέναντι στα Ford Focus ST και Skoda Octavia RS (Video)


Τα μικρομεσαία hatchback έρχονται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή την κόντρα ανάμεσα στις κορυφαίες εκδόσεις των VW Golf, Ford Focus και Skoda Octavia.

  • 14/12/2020

Η κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks ανέκαθεν αποτελούσε την… καυτή πατάτα για τους ευρωπαίους κατασκευαστές, καθώς το μέγεθος και η ισχύς της ήταν αρκετή για να αναδείξει τον πρωταθλητή των πωλήσεων.

Το διακύβευμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο όγκος των πωλήσεων, αλλά η επικράτηση στην κούρσα της μιας ανάσας, στην οποία προκρίθηκαν οι κορυφαίες εκδόσεις τριών εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων του segment.

Ο λόγος για το VW Golf με τα διακριτικά GTI, το μπαρουτοκαπνισμένο Ford Focus ST και το άρτι αφιχθέν Skoda Octavia RS στη συμβατική ή αν προτιμάτε μη υβριδική εκδοχή του.

Ναι σωστά υποθέσατε, Golf και Octavia μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη, με πρώτο και καλύτερο έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 245 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Απέναντι στις δύο προτάσεις του VW Group βρίσκεται το ισχυρότερο Ford Focus ST των 2,3 λίτρων, το οποίο αποδίδει 280 ίππους από ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2,3 λίτρων.

Το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αναλαμβάνουν τη διαχείριση των 420 Nm ροπής.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι το Ford Focus ST των 2,3 λίτρων θα έχει εύκολο έργο, αυτό που συνέβη ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Περισσότερα όμως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.