Το VW I.D R θέλει να πάρει και το απόλυτο ρεκόρ στο Nürburgring


Τo VW I.D. R θέλει μετά την επίτευξη ρεκόρ στο Pikes Peak να πετύχει κάτι ανάλογο και στην Πράσινη Κόλαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/12/2018

Το I.D. R, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen, αποδείχθηκε εξαιρετικό στο Pikes Peak τον Ιούνιο που μας πέρασε, καθώς διέλυσε στην κυριολεξία του ρεκόρ της ανάβασης. Τα πλάνα των Γερμανών της Volkswagen Motorsport όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί με αυτήν τους τη μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία.

Και αυτό γιατί θέλουν να πετύχουν ρεκόρ και στην Πράσινη Κόλαση, στη διάσημη πια πίστα του Nürburgring. Ο πρώτος στόχος τους είναι το ρεκόρ των ηλεκτρικών, το οποίο έχει πετύχει, με χρόνο 6:45,90 min το NIO EP9 των 1.360 ίππων το Μάιο του 2017.

Οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές πάντως που έχουν κάνει οι μηχανικοί των Γερμανών, μιας και κανείς πλέον δεν κάνει κάτι χωρίς προσομοίωση, έδειξαν πως το απόλυτο ρεκόρ της πίστας είναι μέσα στις δυνατότητες του I.D. R.

Το απόλυτο ρεκόρ το έχει αυτή τη στιγμή η υβριδική Porsche 919 Evo, το αγωνιστικό του Le Mans των συνδυαστικών 1.180 PS, με χρόνο 5:19,55 min.

Μέχρι στιγμής οι προσομοιώσεις του VW I.D. R των 680 PS δείχνουν χρόνο γύρου σταθερά κάτω από τα 5:30 min, αλλά όπως είπε καλά πληροφορημένη ανώνυμη πηγή η προετοιμασία για το σκοπό αυτό είναι ακόμα στα πρώτα στάδιά της.

Ο διαθέσιμος πάντως χρόνος που υπάρχει είναι σχεδόν 5 μήνες μια και σύμφωνα με πληροφορίες η Volkswagen Motorsport έχει κλείσει την πίστα για δοκιμές στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου.