To VW ID.3 έχει ένα απίστευτα μεγάλο head-up display (video)


Το ηλεκτρικό που εγκαινιάζει την σειρά ID της Volkswagen έχει πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2020

Πότε το προηγμένο τεχνολογικά ID.3 θα λανσαριστεί στην αγορά; Αυτή είναι μια ερώτηση που μας έχει απασχολήσει μήνες τώρα και η πιο πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε είναι πως υπάρχουν κάποια ζητήματα με το λογισμικό του αυτοκινήτου που πρέπει να επιλυθούν. Παρά ταύτα η Volkswagen πιστεύει πως μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο στο Zwickau και τις πρώτες παραδόσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Τα προβλήματα του λογισμικού πιθανότατα να σχετίζονται με το προηγμένο έλεγχο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του αυτοκινήτου και μπορεί να αφορά από το σύστημα πρόωσης έως το σύστημα πολυμέσων. Ή κάποιο από τα πάρα πολλά συστήματα υποβοήθησης, την τεχνολογία V2V που είδαμε για πρώτη φορά στο Golf ή ποιος ξέρει τι άλλο.

Και αυτό επειδή το ID.3 θα έχει πολλές εντυπωσιακές τεχνολογίες όπως το προαιρετικό σύστημα Augmented Reality Head-Up Display, όπως το αποκαλεί η Volkswagen. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά HUD συστήματα ενδείξεων και πληροφορίων που απεικονίζονται έγχρωμα στο παρμπρίζ και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο καταλαμβάνει μία μεγάλη περιοχή στο κάτω μέρος με αναλυτικά σχήματα και γραφήματα.