Το VW ID R και οι 99 στροφές του όρους Tianemen (Video)


ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ TIANEMEN ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ VW ID R ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ 99 ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 11 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/9/2019

Ένα ακόμα ρεκόρ έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό της VW και ειδικότερα στο παλμαρές του ηλεκτροκίνητου ID R, το οποίο κλήθηκε αυτήν τη φορά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μιας διαδρομής που ξεκινά από τους πρόποδες του όρους Tianemen στην Kίνα και καταλήγει στην κορυφή του.

Σε ένα από τα πλέον απαιτητικά και επικίνδυνα μονοπάτια του πλανήτη, το αγωνιστικό πρωτότυπο της VW κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καλύπτοντας την ανάβαση των 11 χιλιομέτρων και των 99 στροφών σε μόλις 7 λεπτά, 38 δευτερόλεπτα και 585 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε το ID R ήταν 230 χλμ./ώρα, ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι και η υψομετρική διαφορά των 1.320 μέτρων που κάλυψε το ηλεκτροκίνητο VW από την αφετηρία έως και τον τερματισμό της διαδρομής.

Να θυμίσουμε ότι το VW ID R κατέχει ήδη το ρεκόρ στο Pikes Peak, στην ανάβαση του Goodwood Festival of Speed, ενώ έχει σημειώσει και την κορυφαία επίδοση στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πίστα του Nurburgring.