Το VW ID. Space Vizzion θα είναι το GT των ηλεκτρικών station


Στο μακρινό Los Angeles η Volkswagen παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept που θα περάσει στους δρόμους το 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/11/2019

Φυσικά με αρκετά πιο προσγειωμένη μορφή απ’ ότι φιγουράρει το πρωτότυπο Volkswagen στην αμερικανική έκθεση για να αποτελέσει την station wagon εκδοχή του ηλεκτρικού sedan που επίσης οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν σε δύο χρόνια. Σχεδιαστικά το ID. Space Vizzion έχει μια φουτουριστική wagon άποψη με τον αεροδυναμικό συντελεστή στο 0,24.

Ως concept διαθέτει αρκετά προχωρημένα τεχνολογικά στοιχεία όπως το άνοιγμα των θυρών μιας και απουσιάζουν οι κλασικές χειρολαβές. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να ακουμπήσει την επιφάνεια και το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα το κλειδί ή το smartphone.

Οι χώροι αρκούν για έως πέντε επιβάτες και σύμφωνα με την Volkswagen είναι υπέρ-άνετοι με όλα τα χωροταξικά πλεονεκτήματα που προσφέρει μια υβριδική διάταξη. Από το ταμπλό ξεχωρίζει μια μεγάλη touch-screen με διαγώνιο 15,6’’, ενώ η επιλογή κίνησης γίνεται με ένα μοχλό στην κολόνα του τιμονιού (κάτι που αρέσει στους Αμερικάνους).

Το σύστημα πρόωσης βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο MEB και έχει μια βασική έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα ισχύος 280 PS. Μία μπαταρία 82 kWh προσφέρει αυτονομία έως 590 km στον κύκλο WLTP. Η ισχυρότερη έκδοση αποδίδει συνολικά 340 PS με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα 102 PS μπροστά με 0-96 km/h σε 5,0 sec και τελική περιορισμένη στα 175 km/h.