To VW T-Cross θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου


Πρεμιέρα στην καρδιά του φθινοπώρου για το νέο VW T-Cross, που θα πωλείται κανονικά στις αρχές του 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/10/2018

Σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες, στις 25 Οκτωβρίου, η VW θα παρουσιάσει επίσημα το T-Cross, το πιο μικρό SUV της γκάμας, ενώ στη συνέχεια, στις αρχές Νοεμβρίου θα κάνει την εμφάνισή του και στη διεθνή έκθεση του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Το T-Cross θα μπορούσε να πει κανείς πως θα είναι η SUV εκδοχή του Polο, καθώς και εδώ τη βάση είναι η πλατφόρμα MQB Α0, ενώ από πλευράς διαστάσεων θα είναι μεγαλύτερο κατά 147 mm από το μήκους 4,053 μέτρων supermini.

Αυτό στη πράξη σημαίνει, πέρα από τα άλλα, πως θα έχει πιο άνετους χώρους από το Polo, ενώ ενδεικτικό είναι πως το πορτμπαγκάζ του θα μπορεί να είναι μέχρι και 69 lt μεγαλύτερο φτάνοντας συνολικά τα 385 lt (θα υπάρχει και η δυνατότητα της μετακίνησης των πίσω καθισμάτων μπρος- πίσω).

Στην Ευρώπη το μικρότερο SUV της VW θα είναι διαθέσιμο με τους δύο TSI των 1.000 και 1.500 cc, καθώς και με το diesel των 1.600 cc της μάρκας, ενώ σε κάθε περίπτωση κινητήριοι τροχοί θα είναι οι εμπρός. Οι πωλήσεις του T-Cross αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, ενώ η VW λέει πως θα είναι το μοντέλο της με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης.