Το VW Trinity θα καινοτομεί σε αυτονομία και χρόνο φόρτισης


Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan το οποίο έχει την εντυπωσιακή κωδική ονομασία «Trinity» και αναμένεται στην αγορά το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/3/2021

Τα στελέχη της Volkswagen ανακοίνωσαν το βραχυμεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιό τους αναφορικά με τη δημιουργία των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας και την ανάπτυξή τους στην αγορά, ως το 2030.

Σε αυτό προβλέπεται η εξέλιξη και κατασκευή ενός καινούργιου τετράθυρου οχήματος το οποίο εξελίσσεται ηδη υπό την κωδική ονομασία «Trinity». Αυτό αναμένεται να είναι σημαντικό για την εμπορική παρουσία της Volkswagen στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας. Όπως ανακοινώθηκε, θα πρωτοπορεί στους τομείς της μέγιστης αυτονομίας κίνησης και στον χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών του.

Συγκεκριμένα, η «Αγία Τριάδα», όπως είναι η ονομασία του πρωτότυπου, θα διαθέτει πιο αποδοτικές μπαταρίες που θα μπορούν να φορτίσουν σε χρόνο κατά 50% μικρότερο από ό,τι ισχύει σήμερα για τα μοντέλα της.

Το νέο μοντέλο θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο Wolfsburg εντός του 2026 και θα διαθέτει τεχνολογία η οποία «θα επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 Plus» (sic), όπου αυτό είναι νομικά εφαρμόσιμο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει ήδη την κατάλληλη τεχνολογία για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. 

Το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι προσιτό οικονομικά για τα τεχνολογικά δεδομένα που θα προσφέρει στον αγοραστή. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, η τιμή πώλησής του αναμένεται να ξεκινά από τα περίπου 35.250 ευρώ (σημερινή αξία). Αυτό σημαίνει ότι θα κοστίζει περίπου όσο το Tesla Model 3 σε ό,τι αφορά στην αμερικανική αγορά (σημερινά δεδομένα). 

Τέλος, έγινε γνωστό πως ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 είναι ότι το 70% των καινούργιων μοντέλων που θα διαθέτει η Volkswagen στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Για τις ΗΠΑ και για την Κίνα, ο στόχος είναι να φτάνει το 50% το αντίστοιχο ποσοστό. Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να επενδύσει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2025 για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που να αφορούν στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.