Το Weltmeister Maven Concept είναι ένα αντί-Tesla


Με τέτοια ονομασία και σχεδίαση θα μπορούσε κανείς να πιστέψει π.χ. πως αυτό το concept είναι ευρωπαϊκό.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/5/2020

Ωστόσο, οι Κινέζοι μας έχουν δείξει τελευταία πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρικά sedan και δεν κρύβουν πως ο βασικός τους στόχος είναι το Model S της Tesla. Και η Weltmeister δεν είναι κάποια τυχαία start-up εταιρία, αλλά έχει ήδη  λανσάρει από πρόπερσι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με την ονομασία EX5.

Πλέον η κινεζική εταιρία θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και αν κρίνουμε από το Maven Concept είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό. Όπως μπορείτε να δείτε και στην οθόνη σας το αεροδυναμικό liftback σχήμα (ο συντελεστής οπισθέλκουσας βρίσκεται στο 0,23) έχει μια έντονα κουπέ σιλουέτα με το μπροστινό μέρος να εντυπωσιάζει και αν θυμίζει κάτι από BMW i8.

Το πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό με LED να τρέχουν χαμηλότερα μέχρι τον προφυλακτήρα. Εννοείται πως από το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή το 2021 θα αφαιρεθούν κάποια concept στοιχεία. Αλλά όσο προσγειωμένη και αν είναι η σχεδίαση του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το σίγουρο είναι πως θα είναι ένα από τα πιο δυναμικά σε όψη.

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα έχει έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με την αυτονομία να ξεπερνά τα 700 km. Η μπαταρία δεν ανακοινώνεται αλλά για το concept η Weltmeister δίνει μια κατανάλωση στις 14 kWh/100 km.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3. Τέλος να πούμε πως το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Maven Concept δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μιας και η Weltmeister έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένα low-volume premium σήμα στην κινεζική αγορά.