Το XXL Range Rover της Klassen εκτός από τεράστιο είναι και θωρακισμένο


Αν θεωρείτε πως είστε VIP και σαw αξίζει το πιο μεγάλο, το πιο πολυτελές και το πιο ασφαλές σφαιρικά SUV -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τότε αυτό το Range είναι για σας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/4/2020

H ειδικότητα της γερμανικής Klassen είναι τα μοντέλα της Mercedes και ειδικά τα Maybach που με την επέμβασή της γίνονται ακόμα πιο πολυτελή και φυσικά και ακριβά. Αυτή τη φορά η Klassen ασχολήθηκε πάντως με ένα άλλο γνωστό μέγεθος των μοντέλων πολυτελείας, το Range Rover. Το οποίο οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας το επιμήκυναν όσο πήγαινε, μιας και πρόσθεσαν επιπλέον 1 m και κάτι φτάνοντας συνολικά τα 6,215 m.

Αντίστοιχα το  μεταξόνιο αυξήθηκε στα 4,136 m, γεγονός που επιτρέπει την τοποθέτηση στο χώρων των επιβατών τεσσάρων ανεξάρτητων καθισμάτων και μάλιστα ανά δύο αντικρυστή. Ή απλά δύο καθισμάτων με έναν τεράστιο ελεύθερο χώρο που καταλήγει σε μια μεγάλη οθόνη. Το Range Rover της Klassen δεν είναι όμως μόνο μεγάλο. Είναι και θωρακισμένο και μάλιστα της κλάσης VR8. Αυτό σημαίνει πως δεν παθαίνει τίποτα ακόμα και αν πληγεί από σφαίρες διαμετρήματος 7,62 mm από απόσταση 10 m.

Το σημαντικό εδώ είναι πως τα λάστιχα ακόμα και αν πληγούν μπορούν να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα κίνησης του XXL υπερπολυτελούς SUV που ζυγίζει τόνους με ταχύτητα έως και 80 km/h και για απόσταση μέχρι και 80 km. Με όλα αυτά φυσικά κανείς δεν περιμένει το γιγάντιο Range Rover της Klassen να είναι φτηνό. Και δεν είναι, μιας και η τιμή του ξεκινά από τις 750.000 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με τα γούστα και τους εχθρούς των επιβαινόντων…