Το υβριδικό Ford Focus στην ελληνική αγορά


Ανανεωμένο και με κινητήρια σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας προσφέρεται στην ελληνική αγορά το Ford Focus.

  • 17/7/2020

Διαθέσιμη και στη χώρα μας είναι η επικαιροποιημένη εκδοχή του Ford Focus, κυρίαρχο χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα κινητήρια σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με τα οποία διατίθεται.

Ο λόγος για τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου ο οποίος με τη συμβολή του εναλλάκτη και του ηλεκτρικού κυκλώματος των 48V υπόσχεται τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο mild hybrid κινητήρας του ανανεωμένου Ford Focus προσφέρεται σε εκδόσεις των 125 και των 155 ίππων και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η υβριδική έκδοση των 125 ίππων ξεκινά από τα 20.793ευρώ ενώ εκείνη των 155 ίππων από τα 22.539ευρώ.

Η γκάμα του ανανεωμένου Ford Focus διατηρεί τα πετρελαιοκίνητα σύνολα των 1,5 και 2,0 λίτρων, όπως άλλωστε και την κορυφαία έκδοση ST των 2,3 λίτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πιο περιπετειώδη μορφή του (βλέπε έκδοση Active) το Ford Focus διατίθεται είτε με το mild hybrid χιλιάρη κινητήρα των 155 ίππων είτε με τον πετρελαιοκινητήρα του 1,5 λίτρου απόδοσης 120 ίππων.

Οι διακριτικές παρεμβάσεις στον σχεδιασμό του αμαξώματος περιγράφουν εν μέρει την προσπάθεια αναβάθμισης των προδιαγραφών του αυτοκινήτου, η οποία ολοκληρώνεται με την προσθήκη νέων εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας στον εξοπλισμό του δημοφιλούς μικρομεσαίου hatchback.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του συστήματος ελέγχου ταχύτητας (ACC) με Stop and Go και Lane Centring, καθώς και του συστήματος Active Park Assist 2.

Αντιστοίχως, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC3 είναι εκείνοι που διασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο, προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών συνδεσιμότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Πωλητήριο στο σπανιότερο Ford Sierra RS Cosworth