Το υβριδικό μέλλον της Ford περιλαμβάνει και Mustang! [video]


H Ford παρουσίασε το πλάνο της για μια σειρά υβριδικών μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη πενταετία σε όλο τον κόσμο.

  • 4/1/2017

ΦΩΤΟ: FORD

Η Ford ανακοίνωσε λεπτομέρειες για επτά από τα 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει την επόμενη πενταετία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι υβριδικές εκδόσεις του θρυλικού F-150 pickup και της Mustang για τις ΗΠΑ, ενός plug-in hybrid Transit Custom van για την Ευρώπη και ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων για πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του Εργοστασίου Παραγωγής στο Flat Rock στο Michigan που θα κατασκευάζει high-tech αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα μαζί με τις Mustang και Lincoln Continental. Η επέκταση θα δημιουργήσει 700 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής επένδυσης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη οικονομία, επιδόσεις και ισχύ σε όλη την παγκόσμια γκάμα οχημάτων Ford. Τα σχέδια εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης της Ford σε μία εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και παροχής ολοκληρωμένων λύσεων μετακίνησης, και δηλώνουν την πρόθεσή της να ηγηθεί του τομέα ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και να προσφέρει νέες λύσεις μετακίνησης.

«Καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες ανά τον κόσμο δείχνουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford δεσμεύεται να γίνει Νο1 πάροχος μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων, υπηρεσιών και λύσεων, που θα κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες» δήλωσε ο Mark Fields, Ford president & CEO. «Οι επενδύσεις και η επεκτεινόμενη γκάμα μας αντανακλούν την πεποίθησή μας ότι οι παγκόσμια προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσει τα βενζινοκίνητα οχήματα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια».

 

Υβριδική Mustang το 2020!

Η Ford επικεντρώνει το «ηλεκτρικό» σχέδιό της στα δυνατά της σημεία – μετατρέποντας σε ηλεκτρικά τα πιο δημοφιλή, μαζικής παραγωγής επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, SUV και οχήματα υψηλών επιδόσεων ώστε να τα κάνει ακόμα πιο αποδοτικά, παραγωγικά και απολαυστικά στην οδήγηση.

Aς δούμε κάποιες πληροφορίες για τα επτά παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που έχει στα σκαριά η Ford:

- Ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV, που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, σχεδιασμένο να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock και θα πωλείται σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

- Ένα αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing). Ξεκινώντας τη διάθεσή του στη Β. Αμερική, το υβριδικό όχημα θα κάνει ντεμπούτο το 2021 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock.

- Μία υβριδική έκδοση του δημοφιλούς pickup F-150 που θα διατίθεται μέχρι το 2020 και θα πωλείται σε Β. Αμερική και Μέση Ανατολή. Το F-150 Hybrid, που κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο Φορτηγών της Ford στο Dearborn, θα προσφέρει υψηλές ικανότητες ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου και θα λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια.

- Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Mustang που θα αποδίδει ισχύ όμοια ενός V8 κινητήρα, θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Η Mustang Hybrid, που θα κατασκευάζεται στο Flat Rock Plant, θα κάνει ντεμπούτο το 2020 και θα διατίθεται αρχικά στη Β. Αμερική.

- Μία έκδοση plug-in hybrid του Transit Custom θα διατίθεται το 2019 στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμα και στους πιο φορτωμένους κυκλοφοριακά δρόμους.

- Δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα ιδανικά για καταδιώξεις. Ένα από τα δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζεται στο Σικάγο, ενώ και τα δύο θα εφοδιάζονται με τον ειδικό εξοπλισμό τους στο ειδικό κέντρο μετατροπής αστυνομικών οχημάτων της Ford στο Σικάγο.

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια γκάμα των SUV οχημάτων της θα είναι η πρώτη που τα υβριδικά μοντέλα της θα διαθέτουν κινητήρες EcoBoost® αντί για ατμοσφαιρικούς, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εξελίξει δυναμικά παγκόσμιες υπηρεσίες και λύσεις γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές περιλαμβάνουν διαχείριση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων EV, προγραμματισμό διαδρομών και λύσεις τηλεματικής.