Το υβριδικό «τέρας» της Honda ακούγεται σαν μονοθέσιο της Formula 1 (video)


Το νέο Honda CR-V Hybrid Racer είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί στις 28 Φεβρουαρίου, κι ο εκκωφαντικός κινητήρας του ακούγεται σαν V6 μονοθεσίου της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Honda - YouTube
  • 25/2/2023

Η Honda ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αποκαλύψει ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο, βασισμένο στο CR-V. Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό όχημα, το οποίο θα φέρει μία υβριδική μονάδα ισχύος και θα αποδίδει περίπου 800 PS ιπποδύναμης.

Φυσικά, οι Ιάπωνες κάνουν tease το νέο μοντέλο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στις 28 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά τα εξωπραγματικά χαρακτηριστικά του. Ένα από αυτά είναι και ο εκκωφαντικός ήχος της εξάτμισής του, τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες, όταν η Honda δημοσίευσε το πρώτο teaser.

Τώρα, η Honda αφήνει τον αγωνιστικό απόγονο του CR-V να ξεδιπλώσει μεγαλύτερο μέρος του διαπεραστικού ήχου του, ο οποίος ακούγεται σαν ένα μονοθέσιο της Formula 1. Ο ήχος θα μπορούσε να προέρχεται από έναν V6, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν αναμένεται η Honda να δώσει στο φως περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το είδος και τη φύση του κινητήρα πριν την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, όμως οι fans της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δε θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Έχει γίνει γνωστό ότι πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται τα κέντρα Ανάπτυξης Επιδόσεων και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων της Honda, αλλά και το Τμήμα Σχεδιασμού Αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής.

Το πρώτο teaser ήρθε μαζί με μία σειρά από φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν αρκετές πλευρές του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα όχημα με άφθονο ανθρακόνημα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του, πόρτες σε στυλ «πεταλούδας», ανατρεπόμενο πίσω μέρος, κλωβό ασφαλείας, τιμόνι παρόμοιο με αυτά της F1 και μία υπερμεγέθη πίσω αεροτομή, η οποία έχει κλέψει την παράσταση.

Η χρήση του συγκεκριμένου αγωνιστικού είναι ακόμα άγνωστη, με την Honda να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα το αν θα λάβει μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα με το συγκεκριμένο, ή αν θα είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Ακούστε το εκκωφαντικό «τραγούδισμα» του Honda CR-V Hybrid Racer: