Το υδρογονοκίνητο H2X είναι η εκδίκηση των "καγκουρό"


ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗΣ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ STARTUP ΕΤΑΙΡΙΑ H2X ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.

  • 17/6/2020

To παράδειγμα της Tesla φιλοδοξεί να ακολουθήσει μια αυστραλιανή start up εταιρεία η οποία και επενδύει στην τεχνολογία της υδρογονοκίνησης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει μια για πάντα τον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην χώρα των καγκουρό.

H H2X έχει εξελίξει διάφορα σχεδιαστικά πρωτότυπα, ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover, το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 255 ίππων αλλά και με μια μονάδα κυψελών καυσίμου απόδοσης 60 kW.

Επικεφαλής της H2X είναι ο Brendan Norman, o οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε ρόλους κλειδιά των BMW και Volkswagen. Ανάλογη εμπειρία έχει και ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Chris Reitz, όπως άλλωστε και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη των κυψελών καυσίμου, Peter Zienau.

Σκοπός της H2X είναι η δημιουργία περίπου 5.000 θέσεων εργασίας, αριθμός που θα φτάσει τις 25.000 όταν και εφόσον τα πρωτότυπα μοντέλα της αυστραλιανής εταιρείας περάσουν στη γραμμή παραγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Η Tesla ξεκινά την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου πόλης