Το Zeekr 001 μιλάει τη γλώσσα της Tesla και απειλεί την κυριαρχία της


Εξαιρετικές επιδόσεις υπόσχεται το νέο ηλεκτρικό μοντέλο Zeekr 001 της Geely Auto Group, με 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και αυτονομία που αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα

  • 9/4/2021

Αν θυμάστε το πρωτότυπο Lynk & Co Zero Concept από την έκθεση του Πεκίνου το 2020, τότε σίγουρα θα αναγνωρίσετε και το Zeekr 001 της Geely Auto Group, που θα παρουσιαστεί επίσημα φέτος στη Σανγκάη, αφού ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 544 ίππους και 768 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, με τη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χιλιόμετρα να πραγματοποιείται σε 3,8 δευτερόλεπτα μόλις. Απόδοση που είναι 0,3 του δευτερολέπτου καλύτερη από της Porsche Taycan Cross Turismo 4S.

Το κινέζικο crossover που ανήκει στην κατηγορία premium, όπως έχετε καταλάβει, περηφανεύεται για τον συντελεστή αεροδυναμικής 0.23 Cd, αλλά και την τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (ίδια με του επερχόμενου Smart SUV και Volvo XC20), ενώ με την μπαταρία των 800 volt στις δοκιμές, διένυσε έως 700 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου παραγωγής, θα είναι για 2.000.000 χιλιόμετρα.

Το Zeekr θα προσφέρει πολυτέλεια, άνεση και επιδόσεις, με την εταιρεία, κατά τα λεγόμενά της, να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει το μοντέλο ποικιλοτρόπως.

Θα διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα για τις μπαταρίες, τους ηλεκτροκινητήρες και όλα τα παρεμφερή, ενώ έχει δηλώσει πως θα παράγει ένα νέο EV κάθε χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα διατίθεται ηλεκτρονικά και αρχικά μόνο στην Κίνα, ωστόσο στις σκέψεις της Geely είναι και η εξαγωγή σε επόμενο στάδιο.

Από την συγκεκριμένη εταιρεία περιμένουμε στο μέλλον να ανταγωνίζεται ισάξια τα μοντέλα της Tesla, της Nissan, της Volkswagen, αλλά και της Stellantis.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.