Τον Οκτώβριο η πρεμιέρα του νέου-υβριδικού Honda Jazz


H Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο πρόκειται να αποτελέσει την αφετηρία για το νέο Honda Jazz το οποίο επενδύει εκ νέου στην υβριδική τεχνολογία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2019

Εκτεταμένες αναμένονται να είναι οι αλλαγές που θα φέρει η νέα εκδοχή του Honda Jazz η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο.

Πέρα από το νέο σχεδιαστικό αποτύπωμα του αμαξώματος και τις εξοπλιστικές αναβαθμίσεις του εσωτερικού, το νέο Honda Jazz θα υποδεχθεί στην γκάμα του μια σειρά νέων κινητήριων συνόλων, επενδύοντας εκ νέου στην υβριδική τεχνολογία με την οποία είχε συνδεθεί στις προγενέστερες γενιές του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, το νέο Honda Jazz θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου, καθώς και με ένα υβριδικό σύνολο το οποίο θα αποτελέσει μέρος της γενικότερης προσπάθειας εξηλεκτρισμού της ευρωπαϊκής γκάμας της.

Μένει να αποδειχθεί αν θα πρόκειται για μια κλασική self charging υβριδική έκδοση ή αν θα υπάρχει -και- η δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας (plug-in).

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Honda αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της -το περίφημο Honda e- η διάθεση της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Την ίδια περίοδο αναμένεται και το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Honda Jazz, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα αν οι υβριδικές εκδόσεις του θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη στιγμή.