Τον προσεχή Σεπτέμβριο το νέο Audi RS3


Όπως έγινε γνωστό, η Audi θα παρουσιάσει τα καινούργια RS3 Sportback και RS3 Sedan μετά το καλοκαίρι του 2021, με τις πωλήσεις τους να αρχίζουν πριν το τέλος του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/12/2020

Όπως δήλωσε στέλεχος της Audi στον βρετανικό Τύπο, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του RS3, τόσο στην πεντάθυρη (Sportback) όσο και στην τετράθυρη (Sedan) εκδοχή της, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, το νέο μοντέλο εξελίσσεται αναφορικά με τη ρύθμιση του σασί του και τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα του. 

Το καινούργιο Audi RS3 θα διαθέτει τον πεντακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη ισχύ απ’ ό,τι τώρα (θυμίζουμε ότι στο παρόν RS3 Sportback αποδίδει 400 PS).Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κινητήρας του νέου RS3 αναμένεται να αποδίδει περίπου 425-430 PS στην κανονική εκδοχή του μοντέλου και περίπου 455-460 PS στην έκδοση «Performance». Φυσικά, το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο, διαθέτοντας την τελευταία γενιά του συστήματος «quattro».

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την Audi οι τελικές τιμές μέγιστης ισχύος. Ωστόσο ακόμη και αυτές που πιθανολογούνται είναι μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες των Mercedes-AMG A 45 4MATIC (σημ.: 387 PS) και A 45 S 4MATIC (σημ.: 421 PS). Όπως είναι λογικό, το Αudi RS3 Sportback θα ανταγωνίζεται αυτή, ενώ το RS3 Sedan θα στέκεται απέναντι στη Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC .

Διαβάστε, επίσης: Στα άδυτα των plug-in υβριδικών μοντέλων της Audi.