Τώρα η νέα Mercedes C-Class διαθέσιμη και σε έκδοση plug-in hybrid - Τιμές


Η νέα γενιά της Mercedes C-Class αποκτά και ένα νέο μέλος, την plug-in-hybrid έκδοση C 300 e με κατανάλωση μόλις 0,8 λ./100 χλμ. που είναι ήδη διαθέσιμη σε σεντάν και Estate παραλλαγές αμαξώματος στη χώρα μας. Οι τιμές των εκδόσεων της νέας C 300 e.

  • 4/11/2021

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της νέας γενιάς της Mercedes C-Class, ήρθε η ώρα και για την έναρξη της διαθεσιμότητας της plug-in-hybrid έκδοσης C 300 e. Το λανσάρισμα της σεντάν έκδοσης στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ η έκδοση Estate (στέισον βάγκον) θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις εκθέσεις τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πετρελαιοκίνητα plug-in hybrid μοντέλα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ηλεκτρική αυτονομία αυξήθηκε σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP) και με ηλεκτρική ισχύ 95 kW (129 ίπποι), οι καθημερινές διαδρομές μπορούν ως επί το πλείστον να καλυφθούν σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, δηλαδή της δίλιτρης έκδοσης του υπερσύγχρονου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα Μ254. Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η κινητική ενέργεια αυξάνεται όταν το όχημα φρενάρει ή η διαδρομή είναι κατηφορική. Η απόδοση του συστήματος ανάκτησης τώρα υπερβαίνει τα 100 kW. Η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα μόλις 0,8 λ./100 χλμ.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο όχημα αποφέρει πλεονεκτήματα σε καθημερινή βάση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Δεν υπάρχει πλέον «σκαλοπάτι» στο χώρο αποσκευών και δίνεται δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης. Η βελτίωση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στην έκδοση στέισον-βάγκον, όπου το μήκος του δαπέδου του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 63 mm στα 1043 mm. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 45 λίτρα στα 360 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η στέισον-βάγκον έκδοση προσφέρει 1.375 λίτρα χώρου φόρτωσης (40 λίτρα επιπλέον του προηγούμενου μοντέλου).

Οι τιμές των νέων εκδόσεων της Mercedes C-Class στη χώρα μας:

C300e:                                  58.250 ευρώ

C300e Estate:                     59.650 ευρώ