Τώρα μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου safety car της F1


Μεγαλύτερη ιπποδύναμη και πιο δυναμική εμφάνιση για το επίσημο όχημα ασφαλείας της Formula 1, Aston Martin Vantage «F1 Edition»

  • 22/3/2021

Μπορεί με μια πρόχειρη ματιά να μοιάζει με την «απλή» έκδοση Vantage, όμως αν κοιτάξετε προσεκτικότερα τις φωτογραφίες, θα διαπιστώσετε ότι η Aston Martin Vantage «F1 Edition», είναι λίγο διαφορετική. Και θα εξηγήσουμε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Μηχανικά αν και χρησιμοποιεί τον ίδιο 4λιτρο V8 κινητήρα με τα δύο turbo, όπως και η συμβατική Vantage, εδώ παρατηρείται αύξηση της ιπποδύναμης κατά 25 ίππους.

Η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 528 ίππους, ενώ η ροπή παραμένει στα 685 Nm, με τους μηχανικούς να θεωρούν ως ιδανική λύση σε αυτή την περίπτωση, το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, για ταχύτερες αλλαγές και καλύτερη αίσθηση.

Η Vantage «F1 Edition» διαθέτει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση (αμορτισέρ και ελατήρια), αλλά και το τιμόνι, ώστε η οδήγησή της να είναι ακόμα πιο απολαυστική.

Σε αυτό συντελεί η επιλογή των νέων ζαντών αλουμινίου 21 ιντσών, αντί για 20, που φορούν ελαστικά της Pirelli, χαμηλού προφίλ φυσικά, καθώς και η εντυπωσιακή φτερούγα στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Οι επιλογές για το χρώμα του αμαξώματος είναι τρεις, πράσινο (Racing Green), λευκό (Lunar White) ή μαύρο (Jet Black) με τα ανάλογα γραφικά σε μαύρο ματ και κάποιες επιφάνειες προαιρετικά σατινέ.

Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη καλύτερης ποιότητας δέρμα και alcantara με εντονότερες ραφές και διακοσμητικές λωρίδες για αντίθεση.

Η Aston Martin Vantage «F1 Edition», θα διατίθεται κανονικά στην αγορά, σε coupe και cabrio εκδόσεις, από τον ερχόμενο Μάιο. Ενδεικτικά, η τιμή για την coupe στην Γερμανία θα κυμαίνεται κοντά στα 162.000 ευρώ.