Τουλάχιστον 4 στους 10 Ευρωπαίους θα αγόραζαν EV εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής


Όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι είναι οι πιο ευαισθητοποιημένοι στα περιβαλλοντικά ζητήματα αφού θα προχωρούσαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2020

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η EVBox και σε σχετικό ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν πολίτες από έξι ευρωπαϊκές χώρες το εντυπωσιακό ήταν πως το 43% θα επέλεγε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο πιο βασικός λόγος δεν αφορά τόσο στο μειωμένο κόστος χρήσης, αλλά στην συμβολή τους στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, η EVBox είναι ένας ολλανδικός πάροχος υποδομών με σημεία φόρτισης και μαζί με την Ipsos έκαναν μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.600 Ευρωπαίοι από την Γερμανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, την Βρετανία και φυσικά την Ολλανδία.

To γενικό συμπέρασμα είναι πως οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των Ευρωπαίων έχουν ανέβει ψηλά στις προτεραιότητες τους όταν ψάχνουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Κάτι που αφορά κυρίως στα άτομα που ρωτήθηκαν στην Γερμανία (72%), το Βέλγιο (69%), το Ηνωμένο Βασίλειο (68%) και τη Γαλλία (66%).

Στην ερώτηση για ποιο λόγο να μην αγοράσει κανείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο η EVBox κατέγραψε τον προβληματισμό των ερωτηθέντων σχετικά με την υποδομή φόρτισης και φυσικά την υψηλή τιμή αγοράς που παραμένουν δύο από τα σημαντικότερα εμπόδια.

Μικρότερη ήταν η επιφύλαξη τους απέναντι στην αυτονομία που βελτιώνεται συνεχώς στα νεότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Αξιοσημείωτο είναι πως από τους κατέχοντες οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων το 82% θα αγόραζε ξανά EV.