Τουρκία: Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στέλνει 1 εκατ. ευρώ στους σεισμόπληκτους


Παράλληλα ζητά από το εργατικό δυναμικό να συμβάλει και αυτό με τη σειρά του, όπως μπορεί, ώστε οι πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό να σταθούν ξανά στα πόδια τους. 

  • 10/2/2023

Η βιβλική καταστροφή που υπέστη η Τουρκία και η Συρία από τον εγκέλαδο έχει κινητοποιήσει πολλές εταιρείες οι οποίες στέλνουν τη δική τους βοήθεια προκειμένου ο λαός της γειτονικής χώρας να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Μία από αυτές είναι και η Porsche η οποία ανακοίνωσε ότι προσφέρει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στους σεισμόπληκτους, με τα χρήματα να στέλνονται μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Aktion Deutschland hilft e.V».  Παράλληλα το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Porsche κάλεσε τους εργαζόμενους να προσφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους ό,τι μπορούν μέσω της εσωτερικής πλατφόρμας Porsche hilft (η Porsche βοηθάει).

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και σε όλους αυτούς που έχασαν συγγενείς και σπίτια στη μεγάλη καταστροφή. Η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας στην Porche. Για αυτό συνεργαζόμαστε με την Aktion Deutschland hilft e.V ώστε να είμαστε σίγουροι πως η βοήθειά μας θα φτάσει στους ανθρώπους που πραγματικά τη χρειάζονται», δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Porsche, Oliver Blume.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της Porsche, τα χρήματα θα διατεθούν άμεσα και θα διοχετευθούν στην αναζήτηση αγνοούμενων, στην ιατρική περίθαλψη, στα τρόφιμα αλλά και στην τροφοδοσία των ομάδων που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή.