Toyota: ανάκληση για προληπτικό έλεγχο καλωδίωσης κινητήρα στα C-HR και Prius


Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, σε µοντέλα Prius και C-HR.

  • 8/9/2018

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 1349 οχήµατα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2015 έως τον Μάιο 2018. Στα εν λόγω οχήµατα η καλωδίωση του κινητήρα είναι συνδεδεµένη µε την µονάδα ισχύος του υβριδικού συστήµατος. Στο σηµείο της σύνδεσης υπάρχει ένα κάλυµµα.

Λόγω συγκεκριµένης προσέγγισης στην διαδικασία της συναρµολόγησης ένα µέρος της καλωδίωσης δύναται να έρχεται σε επαφή µε το κάλυµµα. Αν υπάρξει εναπόθεση σκόνης στην καλωδίωση ή το κάλυµµα, και λόγω των δονήσεων από την χρήση του οχήµατος υπάρχει ενδεχόµενο η µόνωση της καλωδίωσης να φθαρεί, µε αποτέλεσµα την πιθανότητα βραχυκυκλώµατος.

Κάτι τέτοιο µπορεί να δηµιουργήσει συνθήκες αυξηµένου ρίσκου για εκδήλωση φωτιάς. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).