Τοyota Avalon 2022: To υβριδικό σεντάν που θα θέλαμε να δούμε στην Ευρώπη


Το Toyota Avalon υπέστη μία μικρή ανανέωση για το 2022. Το πολύ όμορφο και με premium αέρα υβριδικό σεντάν της Toyota ανανεώθηκε και εφοδιάστηκε με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ποιο είναι όμως το άγνωστο στην Ευρώπη Avalon;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/12/2021

Η Toyota  είναι αποφασισμένη να αυξήσει τις πωλήσεις ενός από τα πιο όμορφα κατά τη δική μας γνώμη σεντάν που κυκλοφορούν στην Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άγνωστο σε εμάς τους Ευρωπαίους Toyota Avalon είναι εφοδιασμένο με υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ στο εσωτερικό του αποπνέει μία premium αύρα με κορυφαία επιλεγμένα υλικά και σχεδιασμό, φέρνοντας πιο πολύ σε πολυτελή σεντάν.

Η ιαπωνική μάρκα ανανέωσε το υβριδικό της σεντάν Toyota Avalon για να μπει στην τελική ευθεία της εμπορικής του ζωής, εφοδιάζοντας το με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Τεχνικά, το Avalon 2.5 XSE Hybrid κινείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων συνδυαζόμενο με υβριδικό σύστημα και κιβώτιο τύπου CVT που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. 

Το νέο Toyota Avalon για το 2022 διαθέτει μία νέα έκδοση εξοπλισμού με την ονομασία Nightshade. Αυτή η ειδική έκδοση πωλείται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες με αρχική τιμή στα 37.400 δολάρια (περίπου 33.000 ευρώ) και αν μας ρωτούσαν οι Ιάπωνες θα απαντούσαμε πως θα θέλαμε να το δούμε στην Ευρώπη, καθώς θα ταίριαζε ιδανικά στη γκάμα των υβριδικών μοντέλων της Toyota, πλάι στην Corolla, το Yaris και το C-HR.

Στην Αμερική, το νέο Toyota Avalon XSE Hybrid Nightshade Edition θα προσφέρεται σε τρία χρώματα αμαξώματος, τα Midnight Black Metallic, Wind Chill Pearl και Celestial Silver Metallic. Πέρα από το χρώμα που επιλέχθηκε για το εξωτερικό του Avalon Nightshade, η ειδική έκδοση διαθέτει αρκετά στοιχεία βαμμένα σε μαύρο χρώμα, όπως τα καλλύματα των εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, οι χειρολαβές των θυρών και η κεραία οροφής. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε μαύρο χρώμα, ενώ το μαύρο είναι το κύριο χρώμα και στην καμπίνα. Το εσωτερικό ξεχειλίζει από ποιότητα και πολυτέλεια, θυμίζοντας αντίστοιχα μοντέλα της Lexus, ενώ από τον εξοπλισμό ξεχωρίζουν η ηλεκτρική συρόμενη οροφή και ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,0 ιντσών.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety System 2.5 με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ άλλων τεχνολογιών, περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και αυτόματα φώτα μεγάλης σκάλας.

Πριν από λίγους μόλις μήνες, η ίδια η Toyota επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να βάλει τέλος στην εμπορική πορεία του Avalon μετά το 2022 στην Βόρεια Αμερική. Η Toyota σκοπεύει να συνεχίσει να το πουλάει μόνο στην Κίνα. Ο λόγος είναι απλός. Στην ασιατική χώρα αυτού του είδους τα οχήματα συνεχίζουν να απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα. Το πανέμορφο υβριδικό σεντάν είναι δυστυχώς το νέο θύμα του λεγόμενου «πυρετού των SUV» που πλήττει την παγκόσμια αγορά. Παρόλο που θα θέλαμε να το δούμε στην Ευρώπη, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί αυτό.