Toyota Avensis 2015: Πέτυχε την ανώτερη διάκριση στο EuroNCAP


Πέντε αστέρια με σκορ 93% για την προστασία ενηλίκων επιβατών αξιολογήθηκε το νέο Toyota Avensis στο EuroNCAP.

  • 4/9/2015

Πέντε αστέρια με σκορ 93% για την προστασία ενηλίκων επιβατών αξιολογήθηκε το νέο Toyota Avensis στο EuroNCAP. Οι αυξημένες επιδόσεις του νέου μεσαίου οικογενειακού της Toyota οφείλονται και χάρη στην εφαρμογή του Toyota Safety Sense που αποτελεί μέρος του βασικού του εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις τομείς - Adult Occupant (Ενήλικοι Επιβάτες), Child Occupant (Προστασία Παιδιών), Pedestrian Protection (Προστασία Πεζών) και, από το 2009, Safety Assist (Συστήματα Υποστήριξης Ασφάλειας). Ο τελευταίος τομέας περιλαμβάνει λειτουργίες αποφυγής ατυχημάτων και περιορισμού τραυματισμών, όπως Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Επείγουσας Ανάγκης), Electronic Stability Control (Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας) και περιοριστή ταχύτητας.
Το νέο Avensis συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό σκορ 93% για την προστασία των Ενήλικων Επιβατών, 85% για την προστασία των Παιδιών, 78% για την προστασία των Πεζών και 81% για τα Συστήματα Υποστήριξης της Ασφάλειας.

Το νέο Avensis πέτυχε επίσης μέγιστο σκορ στη δοκιμή σύγκρουσης με πλαϊνή μπαριέρα, παρέχοντας καλή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος. Το ίδιο καλή ήταν και η προστασία στην ισχυρότερη σύγκρουση με πλαϊνή κολόνα.

Εκπρόσωπος του Euro NCAP σχολίασε την αποτελεσματικότητα του στάνταρ αυτόνομου συστήματος πέδησης επείγουσας ανάγκης του Avensis, τμήμα του πακέτου Toyota Safety Sense.

Ο Karl Schlicht, EVP της Toyota Motor Europe δήλωσε : «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, που ανταμείβει τη δέσμευσή μας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τον εκδημοκρατισμό των τελευταίων τεχνολογιών που συμβάλλουν σε αυτό.»  
 
Οι επιδόσεις του Avensis του χαρίζουν μία αναφορά στο website του Euro NCAP στην κατάταξη με τα Ασφαλέστερα Οικογενειακά Αυτοκίνητα και τα Ασφαλέστερα Εταιρικά Αυτοκίνητα.