Toyota Aygo X UNDERCOVER: To mini crossover μπαίνει στο χώρο της μόδας (photos)


O διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής Jun Takahashi επιμελήθηκε τη νέα, περιορισμένη, έκδοση, που θα παραχθεί σε μόλις 5.000 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 2/3/2023

Όταν η μόδα συναντά την αυτοκινητοβιομηχανία, το αποτέλεσμα είναι το νέο Toyota Aygo X UNDERCOVER, η ειδική, περιορισμένη, έκδοση του crossover της ιαπωνικής εταιρείας, κατασκευασμένη σε συνεργασία με τη διάσημη ιαπωνική εταιρεία μόδας UNDERCOVER.

Το ιδιαίτερο Aygo X παρουσιάστηκε στη διάρκεια του fashion show της UNDERCOVER, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού. Φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του ιδρυτή της εταιρείας μόδας, Jun Takahashi.

Γνωστός για το ανατρεπτικό και αντισυμβατικό σχεδιαστικό στιλ του, ο Takahashi έβαλε ξεκάθαρα τη σφραγίδα του στην περιορισμένη έκδοση του crossover, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 5.000 αντίγραφα. Το Aygo X UNDERCOVER διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του.

Εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Takahashi, η Toyota δημιούργησε ένα μοναδικό γκρι χρώμα, σε δύο αποχρώσεις, για το αμάξωμα, κοραλί «πινελιές» για τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών αλλά και το εσωτερικό, «επώνυμα» καθίσματα και ειδικής σχεδίασης ταπέτα. Επιπλέον, οι δύο λέξεις που αποτελούν το moto του Takahashi, «Chaos» και «Balance», εμφανίζονται με τη μορφή αυτοκόλλητων στην οροφή.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου αντικατοπτρίζει τις επικαλυπτόμενες αντιθέσεις του σχεδιαστή μεταξύ πανκ και μόδας, ψηφιακού και αναλογικού, ενώ η εκστρατεία λανσαρίσματος διαδραματίζεται σε έναν ημι-φανταστικό κόσμο. Εκεί το φυσικό και το «εικονικό» είναι θολά, εμπνευσμένα από στοιχεία του Τόκιο και του Παρισιού.

«Για πρώτη φορά δούλεψα πάνω σε ένα αυτοκίνητο και με την Toyota να είναι μια τόσο διάσημη και καινοτόμα ιαπωνική μάρκα, είχε βαθύ συναισθηματικό νόημα και σημασία για μένα», ανέφερε ο Takahashi.

Και πρόσθεσε: «Το να συνδυάζω δύο αντικρουόμενα στοιχεία ή κόσμους, είναι συναρπαστικό για μένα και τόσο τα υλικά όσο και ο τρόπος που προσφέραμε τα χρώματα διαφέρουν εντελώς από τις συνεργασίες στο χώρο της ένδυσης. Τα αστικά τοπία εμπνέουν χρώματα που συνήθως είναι UNDERCOVER, συνδυάζονται με την καθημερινή ζωή, αλλά αμφισβητούν το συμβατικό, αν κοιτάξετε κάτω από την επιφάνεια. Πιστεύω ότι έχουμε ένα σχέδιο που είναι ακόμα πολύ UNDERCOVER ενώ λειτουργεί σε αρμονία με την πόλη. Οδηγώ το δικό μου αυτοκίνητο κάθε μέρα και αναγνωρίζω τη σημασία που μπορεί να έχει το χρώμα».

Από τότε που το Aygo κυκλοφόρησε στην αγορά το 2005, είναι το πιο προσιτό αυτοκίνητο της Toyota στην Ευρώπη και έχει «κερδίσει» τους πελάτες της με το νεανικό και διασκεδαστικό του χαρακτήρα. Η τρίτη γενιά «περιελάμβανε» τη μετάβαση από αμάξωμα hatchback σε crossover, με το νέο Aygo X.

«Γνωρίζαμε ότι η UNDERCOVER θα μπορούσε να επεκτείνει τον ισχυρό χαρακτήρα του Aygo X και ήμασταν ενθουσιασμένοι να εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η σχεδιαστική φιλοσοφία του Jun θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη διαδικασία ανάπτυξης του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Tadao Mori, επικεφαλής στιλιστικού σχεδιασμού της Toyota Europe.