Toyota C pod: Ηλεκτρικό με πλαστικό αμάξωμα και μόλις 12 ίππους


Ψάχνοντας τα όρια της μικροκινητικότητας στις σύγχρονες πόλεις όλου του κόσμου, η Toyota δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • 27/12/2020

Στην έκθεση του Τόκιο του 2019, η Τoyota είχε παρουσιάσει ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο όπως είχε ανακοινώσει θα παρουσιαζόταν μέσα στο 2020. Και λίγο πριν κλείσει η χρονιά, η Toyota τηρεί την υπόσχεσή της, παρουσιάζοντας το C pod, την έκδοση παραγωγής του προαναφερθέντος concept. 

Tο μήκος του είναι μόλις στα 2,49 μέτρα, το πλάτος του στα 1,29 μέτρα και το ύψος του στα 1,55 μέτρα, καθιστώντας το πιο κοντό αλλά και πιο στενό ακόμα και από το Smart ForTwo EQ. 

To αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από πλαστικά πάνελς κάτι που κατεβάζει το βάρος στα μόλις 690 κιλά. Σε αντίθεση με το Toyota i-Road το οποίο είναι πρακτικά μία μοτοσικλέτα με τρεις τροχούς, το C pod μπορεί να μεταφέρει έως και δύο επιβάτες και λίγες αποσκευές πίσω από τα καθίσματα.

Η ισχύς παράγεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο συνδυάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου στις 9,06 kWh. Η αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τα 150 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η απόδοση του μοτέρ είναι στα 12,5 άλογα και 56 Νm ροπής στους πίσω τροχούς, με την ανώτατη ταχύτητα να φθάνει στα μόλις 60 km/h.

To μικρό αυτοκινητάκι της Toyota πωλείται ήδη στην Ιαπωνία με τιμή περίπου στα 14.500 ευρώ, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί αν πρόκειται να εξαχθεί και σε άλλες αγορές.