Toyota Corolla: Αυτή είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το παγκόσμιο best seller!


Όλες οι Corolla που έχουν παραχθεί από το 1966 θα μπορούσαν να «κυκλώσουν» τον πλανήτη Γη πέντε φορές αν έμπαιναν σε μία σειρά, ενώ τα χιλιόμετρα που διάνυσαν μόνο όσα μοντέλα πωλήθηκαν μόνο το 2015 θα μπορούσαν να κάνουν το ταξίδι Γη-Ήλιος και πίσω 50 φορές. 

  • 30/9/2019

Το παγκόσμιο best seller, το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, ήρθε το 1966 και από τότε έχει χτίσει ένα τεράστιο όνομα στα όρια του μύθου. 

Η λέξη «Corolla» σημαίνει την στεφάνη του άνθους, το δακτύλιο των πετάλων γύρω από το κεντρικό τμήμα  ενός λουλουδιού. Σύμφωνα με την Toyota, όπως ακριβώς το κέντρο του λουλουδιού τραβάει την προσοχή, έτσι  και το Corolla προκαλεί τα βλέμματα λόγω της όμορφης και εντυπωσιακής σχεδίασής του.

Μετρά ήδη 12 γενιές αυτό το αυτοκίνητο και έχουν παραχθεί περισσότερα από 44 εκατομμύρια μοντέλα όλων των γενεών. Η ίδια η Toyota το 2016 παρουσίασε στα 50 χρόνια του μοντέλου ένα ενδιαφέρον άρθρο «η Corolla σε αριθμούς».

Σύμφωνα με αυτό όλες οι Corolla που έχουν παραχθεί από το 1966 θα μπορούσαν να «κυκλώσουν» τον πλανήτη Γη πέντε φορές αν έμπαιναν σε μία σειρά. Ή τα χιλιόμετρα που διάνυσαν όλες οι Corolla που πωλήθηκαν μόνο το 2015 θα μπορούσαν να κάνουν το ταξίδι Γη-Ήλιος και πίσω 50 φορές.

Η Corolla πωλείται σε 150 χώρες, και μόνο το 2015 πουλιόταν μία Corolla κάθε 15 δευτερόλεπτα. Ένα στα πέντε αυτοκίνητα που έχει ποτέ παράξει η Toyota από ιδρύσεώς της είναι μια Corolla. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η πρώτη Corolla του 1966 φόρεσε (πράγμα σπάνιο για την εποχή) πορτοκαλί φλας κάτι που έγινε σήμερα κοινός τόπος. Επίσης η τρίτη γενιά της το 1974 προστάτευε τους πεζούς με ελαστικά παρεμβύσματα στους προφυλακτήρες.  Και μπορεί να ήταν πάντα ένα mainstream αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Toyota να εντάξει την Corolla στο WRC με σημαντικές διακρίσεις και νίκες. Με λίγα λόγια η Corolla αποτέλεσε από δημιουργίας της τον καλύτερο πρεσβευτή της αυτοκίνησης, ένα μέσο που βοήθησε πολλούς να μετακινηθούν, ένα αυτοκίνητο αξιόπιστο, οικονομικό, εύκολο στη χρήση και ανθεκτικό στο χρόνο. Στη φωτογραφία το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς Corolla στο 13ο Tokyo Motor Show τον Οκτώβριο του 1966.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις από τη νέα Toyota Corolla και ΕΔΩ από την δοκιμή της υβριδικής έκδοσης