Toyota Corolla με κινητήρα υδρογόνου μάς ταξιδεύει στο μέλλον (Video)


Μια πρωτότυπη Toyota Corolla με κινητήρα που καταναλώνει υδρογόνο αποκαλύπτει το ηχητικό μέλλον της αυτοκίνησης.

  • 29/4/2021

Πρόσφατα η Toyota ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός τρικύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος αντί για βενζίνη θα τροφοδοτείται από υδρογόνο.

Η είδηση πέρασε από τους περισσότερους απαρατήρητη, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι προσπάθειες να φέρουν την τεχνολογία του υδρογόνου στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έπεσαν στο κενό.

Σήμερα, ένα video από μια υδρογονοκίνητη Toyota Corolla αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ίσως και να μην είμαστε πολύ μακριά από μια λύση που μεταξύ άλλων θα δώσει παράταση ζωής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την ελπίδα ότι η αυτοκίνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τελείως μορφή.

Η ήχος από τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1,6 λίτρου να παίρνει τις πρώτες του ανάσες καταναλώνοντας… υδρογόνο είναι αν μη τι άλλο πολύ κοντινός στο ηχητικό αποτύπωμα ενός συμβατικού κινητήρα, αποτελώντας… βάλσαμο για εκείνους που βλέπουν τη λαίλαπα των ηλεκτροκίνητων «λευκών συσκευών» να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Περισσότερα για τον κινητήρα υδρογόνου της Toyota και την προσπάθεια της ιαπωνικής φίρμας να ορίσει η ίδια το μέλλον της μπορείτε να διαβάσετε εδώ.