Toyota: Φήμες για εξέλιξη ενός υβριδικού κινητήρα με diesel


Η Toyota φημολογείται πως ετοιμάζεται να εξελίξει ένα νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο, με το diesel ως το καύσιμο του θερμικού κινητήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/8/2021

Όσο ο κόσμος της αυτοκίνησης προχωρά όλο και περισσότερο προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, η Toyota ετοιμάζεται να πάρει μία διαφορετική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Best Car Web, η ιαπωνική μάρκα αρχίζει την εξέλιξη ενός πιο «καθαρού» ντιζελοκινητήρα, με στόχο να βρίσκεται στη γκάμα της ακόμα και μέσα στη δεκαετία του 2030.

Για να μπορέσει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων, σχεδιάζει να είναι υβριδικός, με αυτό το είδος της τεχνολογίας να είναι μία από τις «ειδικότητες» της Toyota, η οποία πρωτοπόρησε στον συγκεκριμένο τομέα στις απαρχές του.

Στην περίπτωση που αυτή η φήμη ισχύει, ένα τέτοιο κινητήριο σύνολο θα μπορούσε να βρεθεί στην καρδιά off-road οχημάτων, καθώς και φορτηγών.

Κι αυτό, γιατί το βασικό πλεονέκτημα ενός υβριδικού κινητήρα με diesel είναι ο συνδυασμός της άμεσης ροπής με την αυξημένη αυτονομία, καθώς και η ανθεκτικότητα

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου κινητήρα προέρχεται από το PSA Group, με τις εκδόσεις Hybrid4 των Peugeot 3008 και 508, καθώς και με το Citroen DS5. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.