Toyota GR Corolla: Ακούστε τον στεντόρειο ήχο της τριπλής εξάτμισης (video)


Αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως η συγκεκριμένη "μελωδία" θυμίζει περισσότερο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ. Συμφωνείτε;

  • 4/4/2022

Πριν από λίγα 24ωρα η Toyota τράβηξε επιτέλους το πανί από το πολυαναμενόμενο hothatch, τη νέα Toyota GR Corolla. Όπως έγινε γνωστό κάτω από το καπό της φέρει τον τρικύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα του GR Yaris ο οποίος έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να μεταφέρει στην άσφαλτο μέσω του 6τάχυτου manual κιβωτίου δύναμη 300 PS και 273 Nm ροπής.

Ένα από τα στοιχεία που τράβηξαν αμέσως τα βλέμματα και προκάλεσαν αρκετή κουβέντα είναι η τριπλή απόληξη του συστήματος εξάτμισης, με το μεσαίο τελικό να είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο σε σχέση με τα άλλα δύο.

Σύμφωνα με την Toyota η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του hothatch. Μάλιστα, για να λύσει όσες απορίες γεννήθηκαν αποφάσισε να δημοσιεύσει video που ακούγεται ο ήχος του αυτοκινήτου και ο οποίος, όπως ανέφεραν αρκετοί στα σχόλια, θυμίζει περισσότερο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχη διάταξη των τελικών της εξάτμισης είχαμε δει και στο Honda Civic Type R, μόνο που σε αυτή τη περίπτωση και τα τρία ήταν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Όταν οι μηχανικοί της Honda είχαν ερωτηθεί σχετικά, απάντησαν πως ο βασικός λόγος πίσω από αυτή την επιλογή ήταν για να δημιουργεί το αυτοκίνητο έναν πιο γλυκό ήχο, που δεν θα κουράζει τους επιβάτες στα μεγάλα ταξίδια.

Ακούστε την Toyota GR Corolla στο παρακάτω video...

Πηγή: YouTube/ Toyota USA