Toyota GR Corolla: Διέρρευσαν φωτογραφίες και λεπτομέρειες της πιο hot Corolla!


Η πιο ισχυρή Toyota Corolla στην πενηνταπεντάχρονη ιστορία του εμβληματικού ιαπωνικού μικρομεσαίου είναι πιο κοντά από ό,τι περιμέναμε καθώς διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του μοντέλου. Ο λόγος για την GR Corolla, ένα hot τετρακίνητο hatchback 300 ίππων.

  • 10/11/2021

Η Toyota  τάραξε τα νερά με το πασίγνωστο και φημισμένο πλέον GR Yaris  και τώρα φαίνεται ότι της... άνοιξε η όρεξη. Κι αυτό γιατί όπως φημολογείται εδώ και καιρό ετοιμάζει μία ανάλογη hot και πανίσχυρη έκδοση για την Corolla.

Οι Ιάπωνες που φαίνεται να μην υποστηρίζουν και τόσο διακαώς τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, έχουν στα σκαριά την κορυφαία Corolla όλων των εποχών. Ενώ πριν από λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε στον ιαπωνικό τύπο, σήμερα ήρθε η σειρά για να μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες για την GR Corolla.

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του GR Yaris, η επερχόμενη «καυτή» GR Corolla  θα παίρνει κίνηση από τον ίδιο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων, όμως η απόδοση θα αυξηθεί καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ισχύς από τους 261 ίππους, θα φτάσει μέχρι και τους 300 ίππους. Και αναφέρουμε «μέχρι» καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την μία με 272 ίππους και 370 Nm ροπής και τη δεύτερη και ισχυρότερη με 300 ίππους.

Και το σύστημα μετάδοσης όμως θα είναι το ίδιο με αυτό του GR Yaris, δηλαδή η τετρακίνηση GR-FOUR 4WD system με δυνατότητα προσαρμοζόμενης κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν και τη δυνατότητα αφαίρεσης των πίσω καθισμάτων αλλά και άλλων επεμβάσεων μείωσης του βάρους του αυτοκινήτου. Ανάλογες αναβαθμίσεις θα υπάρχουν για τις αναρτήσεις και τα φρένα του νέου Gazoo Racing μοντέλου.

Η επίσημη εμφάνιση της GR Corolla αναμένεται να γίνει τη χρονιά που έρχεται ενώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εκτός από Ευρώπη και Ιαπωνία, το νέο μοντέλο θα κάνει την "απόβασή" του και στις αγορές της Αμερικανικής ηπείρου.