Toyota GR Super Sport: Ντεμπούτο στις 15 Ιανουαρίου


Μετά από αρκετά έτη εξέλιξης, οι μηχανικοί της Toyota ετοιμάζονται να αποκαλύψουν το νέο τους υπερ-αγωνιστικό, το οποίο θα συνεχίσει την πορεία της εταιρίας στο Le Mans.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 6/1/2021

Για την ακρίβεια, ήταν Ιούνιος του 2018, όταν η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα GR Super Sport Concept. Τότε μάλιστα ανέφερε πως στα σπλάχνα του αυτό έφερε ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα, με θερμικό κινητήρα twin-turbo V6 2,4 λίτρων και συνολική απόδοση 1.000 ίππων! Αυτό βεβαίως άλλαξε στην πορεία, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές που έθεσε η FIA για τη διάδοχο κατηγορία των LMP1.

Πλέον, η όποια αναμονή για την αποκάλυψη, μετράει ημέρες. Με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό της, Toyota Gazoo Racing WEC, η εταιρία ενημέρωσε τους πάντες ότι θα αποκαλύψει το νέο της αγωνιστικό την επόμενη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα έδωσε και μερικές πληροφορίες περί τίνος πρόκειται. Μιλάμε για ένα μοντέλο με βάρος 1.030 κιλά, υβριδικό σύστημα 680 PS που μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και λάστιχα της Michelin. Ειδικά για την ισχύ των 680 PS (500 KW), μπορεί να δείχνει λίγη αλλά είναι τόση όση ορίζουν οι νέοι κανονισμοί της FIA για την κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar).

Το ερωτηματικό τώρα μένει για τις εκδόσεις δρόμου. Σύμφωνα πάλι με τους νέους κανονισμούς, ο κάθε κατασκευαστής οφείλει να κατασκευάσει τουλάχιστον 20 αντίτυπα με άδεια χρήσης δρόμου. Για αυτά -που αντικειμενικά θα γίνουν ανάρπαστα- η Toyota κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της. Ίσως να γνωρίζουμε περισσότερα σε 10 ημέρες, με την παρουσίαση του αγωνιστικού, οπότε και θα επανέλθουμε.