Toyota και Suzuki αναβιώνουν το MR2- Έρχεται κεντρομήχανο και σε τιμή έκπληξη coupe!


Οι Toyota και Suzuki ετοιμάζουν ένα μικρό sportcar με υβριδικό τούρμπο κινητήρα 1.000 κ.εκ. και αμάξωμα ελαφρύτερο από ένα Mazda MX5! 

  • ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 16/2/2023

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Toyota είχε παρουσιάσει το Sports EV, ένα concept σε μορφή αμιγώς ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου μικρών διαστάσεων. Είχε, μάλιστα, σήματα της Gazoo Racing, και έδειχνε πως θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αμάξι για διασκέδαση, σαν διάδοχος του MR2.

Έκτοτε, οι Ιάπωνες δεν μίλησαν ποτέ για το αν θα βγάλουν σε παραγωγή αυτό το concept, αλλά φαίνεται πως επιμένουν στο να φέρουν την πνευματική συνέχεια του MR2.

Σύμφωνα με το περιοδικό Best Car, το μίνι σπορ αυτοκίνητο που θέλει η Toyota θα έρθει σε συνεργασία με τη Suzuki και την Daihatsu, επιβεβαιώνοντας -κατά κάποιον τρόπο- τις φήμες που υπήρχαν εδώ και χρόνια για αυτή τη συνεργασία.

Το εν λόγω μοντέλο θα έχει κινητήρα 1 λίτρου με turbo, τοποθετημένο στο κέντρο, με απόδοση 120 PS και ροπή περί τα 200 Nm. Μάλιστα, θα έχει και υβριδική μονάδα, για αύξηση των επιδόσεων και βελτίωση της αυτονομίας.

Θα έχει -φυσικά- χαμηλό βάρος, καθώς θα ζυγίζει μόλις 1000 κιλά, σχεδόν δηλαδή όσο ένα Mazda MX-5 στη βασική του έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, θα έχει μήκος 4,2 μέτρων, πλάτος 1,72 μέτρων και ύψος 1,22 μέτρων, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,55 μέτρα.

Η Suzuki έχει αναλάβει την εξέλιξη του κινητήριου συνόλου, ενώ η εμπρός ανάρτηση θα έρθει κατευθείαν από τη νεότερη γενιά του Yaris. Σχεδιαστικά, θα φέρει στοιχεία του Daihatsu Copen, και θα είναι διθέσιο.

Το 'Midship Sports' όπως το ονομάζει το δημοσίευμα θα κοστίζει 2,2 με 2,8 εκ. γεν, ανάλογα την έκδοση, κάτι που σημαίνει 14.000-19.000 ευρώ.