Toyota Kinto Factory: Η νέα υπηρεσία που θα ξαναδίνει ζωή στα παλαιά Toyota! (Video)


Η νέα υπηρεσία της Toyota ονομάζεται Kinto Factory και στην ουσία προσφέρει εργοστασιακή αναβάθμιση στα παλαιότερα αυτοκίνητα της Toyota εύκολα και με την εγγύηση του Ιάπωνα κατασκευαστή. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες.

  • 13/1/2022

H Toyota λανσάρει στην Ιαπωνία αρχικά την νέα υπηρεσία KintoFactory από τα τέλη Ιανουαρίου, η οποία θα προσφέρει αναβαθμίσεις τόσο στο software, όσο και στο hardware των παλαιότερων μοντέλων της. Η υπηρεσία KintoFactory είναι το νέο παρακλάδι της Kinto, του εμπορικού σήματος υπό την σκέπη της Toyota, που θα έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της νέας κινητικότητας.

Οι υπηρεσίες της Kinto είναι ήδη διαθέσιμες στην Ευρώπη και προσφέρουν ευέλικτες υπηρεσίες μίσθωσης και κοινής χρήσης υβριδικών οχημάτων (car sharing), όπως επίσης και υπηρεσίες carpooling για τους εργαζόμενους που επιθυμούν να μοιράζονται τις καθημερινές μετακινήσεις τους στο χώρο εργασίας.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες της Kinto περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τομείς και παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

KINTO One: υπηρεσία μίσθωσης Full Service Lease, ο χρήστης της οποίας θα μπορεί να συνδυάζει όχημα, υπηρεσία και ασφάλιση καταβάλλοντας ένα μηνιαίο μίσθωμα.

KINTOShare: υπηρεσία car sharing (κοινή χρήση οχημάτων) με μία μεγάλη γκάμα υβριδικών οχημάτων, τα οποία διατίθενται μέσω μιας φιλοσοφίας self-service, χωρίς λειτουργικές δαπάνες. Η υπάρχουσα υπηρεσία car sharing της Toyota με την ονομασία Yuko, που ήδη λειτουργεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη) θα περιέλθει με νέο όνομα στους κόλπους της Kinto.

KINTOJoin: υπηρεσία carpooling, που συνδέει τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να μοιράζονται την καθημερινή διαδρομή προς τον τόπο εργασίας τους. Παρέχει οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις εταιρείες, που μπορούν να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

KINTOFlex: υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτου (leasing) βασισμένη στη συνδρομή, παρέχει αυξημένη ευελιξία και μία premium εμπειρία.

Kinto Factory

Τώρα η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται έτοιμη να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα προς τον στόχο της που είναι να μετασχηματιστεί από ένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας που θα βασίζεται στις υπηρεσίες που θα παρέχει, εκτός από την παραγωγή οχημάτων. Κάτι που άλλωστε έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να κάνουν και πολλοί άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές.

Έτσι, η υπηρεσία KintoFactory, που θα διατίθεται αρχικά στην Ιαπωνία, θα προσφέρει βελτιώσεις και ενημερώσεις σε hardware και software στα αυτοκίνητα της μάρκας ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την παραγωγή τους, αφού όπως έχει συμπεράνει ο Ιάπωνας κολοσσός οι πελάτες κρατούν πλέον στην κατοχή τους όλο και περισσότερα χρόνια τα οχήματά τους.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατή η ενσωμάτωση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, η αλλαγή του εσωτερικού και των επενδύσεων των αυτοκινήτων, αλλά και η αναβάθμιση των τεχνολογιών.