Toyota Prius: Με αυτή τη λειτουργία βάζει τον οδηγό για... ύπνο! (photos)


Η ιαπωνική έκδοση του νέου Toyota Prius PHEV φέρει μία πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που μπορεί να μετατρέψει την καμπίνα σε υπνοδωμάτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 21/3/2023

Το Toyota Prius PHEV κατέφτασε στην αγορά της Ιαπωνίας, αποκαλύπτοντας περισσότερα στοιχεία για τις λειτουργίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει και στις αγορές της Ευρώπης. Μία από τις πιο ιδιαίτερες προσθήκες που έχουν γίνει είναι η λειτουργία 'My Room Mode', η οποία μετατρέπει την καμπίνα του αυτοκινήτου σε υπνοδωμάτιο, όσο αυτό βρίσκεται στη φόρτιση.

Σύμφωνα με την Toyota, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το σύστημα κλιματισμού και τα ηχοσυστήματα όσο το όχημα είναι συνδεδεμένο σε μία εξωτερική πηγή ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να εργαστεί, να δει μία ταινία, να ακούσει μουσική, να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο, ή ακόμα και να κοιμηθεί για αρκετές ώρες, ή και να διανυκτερεύσει μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να χρησιμοποιεί την ΜΕΚ.

Εκτός αυτού, το σύστημα δείχνει αν τα επίπεδα διαθέσιμης ενέργειας μειώνονται ταχύτερα απ' ό,τι φορτίζει το όχημα, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξισορροπήσει την κατανάλωση ενέργειας.

Φυσικά, το Prius δεν είναι το πρώτο μοντέλο που λαμβάνει τη λειτουργία 'My Room Mode', αφού αυτή ήταν διαθέσιμη στο Toyota RAV4 και το Lexus NX 450h plus, καθιστώντας τα εξαιρετικές επιλογές για όσους επιλέγουν το camping, ή γι' αυτούς που εργάζονται την ώρα που φορτίζουν το όχημά τους. Παρ' όλ' αυτά, η επιλογή αυτή δεν υπήρχε στην προηγούμενη γενιά του Prius, όπου όλα τα συστήματα έπρεπε να είναι απενεργοποιημένα κατά τη φόρτιση.

Το Prius PHEV της JDM ξεχωρίζει από την έκδοση HEV με ευκολία, λόγω των ζαντών αλουμινίου 19 ιντσών, του μεταλλικού φινιρίσματος της εισαγωγής κάτω από τον προφυλακτήρα, και τα γκρι φώτα στο πίσω μέρος. Άλλη μία ενδιαφέρουσα επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς για το Prius είναι η προσθήκη πάνελ στην οροφή, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση των μπαταριών, ή για την παροχή ενέργειας στο σύστημα κλιματισμού ή άλλες λειτουργίες.

Στην Ιαπωνία, το Toyota Prius PHEV κοστίζει 4.600.000 yen (32.945 ευρώ) στην πιο ακριβή του έκδοση, 'Z', με τον εξοπλισμό να είναι εκτενής, συμπεριλαμβάνοντας πολλά διαφορετικά συστήματα, επιλογές και λειτουργίες. Στην Ευρώπη, το μοντέλο αναμένεται να καταφτάσει στους καταλόγους της Toyota τους προσεχείς μήνες, αποκλειστικά στην έκδοση PHEV.