Toyota Prius Nightshade: Black Beauty!


Η έκδοση Nightshade του Toyota είναι διαθέσιμη και στο Prius, προσφέροντας έναν πιο premium χαρακτήρα στο ιαπωνικό υβριδικό.

  • 29/5/2021

Πρόκειται για το 11ο μοντέλο στο οποίο είναι διαθέσιμη η έκδοση Nightshade και ουσιαστικά αφορά την απόχρωση Midnight Black για το αμάξωμα. Ωστόσο, η ιαπωνική φίρμα, σε όσους αρέσκονται σε πιο ανοικτά χρώματα έχει επίσης διαθέσιμα τα Super White και Silver Metallic.

Τίποτε άλλο δεν αλλάζει για το Prius  που και σε αυτές τις εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο με επιλογή κίνησης στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.

Η έκδοση Nightshade περιλαμβάνει πινελιές μαύρου χρώματος για τους προβολείς, τους καθρέφτες και τις χειρολαβές των θυρών. Τα μοντέλα με τη μετάδοση της κίνησης εμπρός, διαθέτουν ζάντες 17 ιντσών, ενώ τα μοντέλα με τετρακίνηση πολυάκτινες 15άρες ζάντες. Και στα δύο σχέδια τα μπουλόνια έχουν μαύρο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα είναι «ματ» απόχρωσης, ενώ το τιμόνι είναι θερμαινόμενο, όπως και το κάθισμα για τον οδηγό που μπορεί να ρυθμιστεί σε 8 κατευθύνσεις. Διαθέσιμη είναι επίσης, μία οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα multimedia που υποστηρίζει Android Auto, Apple CarPlay και Amazon Alexa. Το Prius Nightshade είναι εξοπλισμένο με ένα ηχοσύστημα της JBL με 6 ηχεία, ενώ διαθέτει επίσης ασύρματη φόρτιση για κινητά.

Το Prius παίρνει ισχύ από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 1.8 lt που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, με το υβριδικό αυτό σύστημα να αποδίδει συνολικά 122 ίππους. Στην τετρακίνητη έκδοση ένας ηλεκτροκινητήρας προστίθεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου προσθέτοντας 7 ίππους και 56 Nm ροπής.

Όπως και τα υπόλοιπα Toyota, το Prius Nightshade είναι εξοπλισμένο με την σουίτα ασφάλειας Safety Sense 2.0, που διαθέτει σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, ανίχνευσης ποδηλάτη και ανίχνευσης πεζού χαμηλού φωτισμού, cruise control, αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μεγάλης σκάλας στους προβολείς, υποβοήθηση οδικής σήμανσης, παρακολούθηση τυφλού σημείου και υποβοήθηση στάθμευσης.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.