Toyota: το νέο GT86 θα είναι πιο απολαυστικό ακόμη και από την Supra!


Χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες για να υλοποιηθεί ο διάδοχος της Supra. Και αυτό μετά από την συνεργασία με την BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/9/2019

Τώρα, έρχεται και η σειρά του διαδόχου του GT86 που βρίσκεται περίπου επτά χρόνια στο κουρμπέτι και είναι σίγουρο πως θα αντικατασταθεί, όπως δήλωσε και ο αρχιμηχανικός της Toyota, o Tetsuya Tada. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε στο αυστραλέζικο περιοδικό WhichCar πως στόχος της εταιρίας του είναι να φτιάξει ένα αυτοκίνητο καλύτερο ακόμη και από την Supra και πως η «ομάδα του νέου 86» είναι έτοιμη.

O Tada αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερα αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Subaru και το BRZ, ενώ φήμες κάνουν λόγο για χρήση ενός μεγαλύτερου boxer στα 2,4 lt (αντί του δίλιτρου). Έτσι, η ισχύς αναμένεται να είναι περίπου στα 250 άλογα ικανοποιώντας εν μέρει τις κριτικές περί μικρής ιπποδύναμης.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση το νέο «Toyobaru» να βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα αφού η νέα SGP της Subaru δεν έχει σχεδιαστεί για πίσω κίνηση. Φήμες υπάρχουν για συνεργασία και με την Mazda, η οποία διαθέτει μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα.