Τράκτορας 36.000 ίππων καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (Video)


ΕΝΑΣ ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΟΣ ΤΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ 36.000 ΙΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 28.500 NM ΡΟΠΗΣ.

  • 26/2/2020

Αν και τα φορτηγά, πόσο μάλλον οι τράκτορες, δεν ανήκουν στις… αρμοδιότητές μας, η εξάτροχη κατασκευή της ShockWave δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη μιας και πρόκειται για το ισχυρότερο και ταχύτερο δείγμα του είδους της.

Με τη βοήθεια τριών κινητήρων Jet, ο τράκτορας της ShockWave αποδίδει 36.000 ίππους και σχεδόν 28.500 Nm ροπής χωρίς παρόλα αυτά το βάρος του να ξεπερνά τους τέσσερις τόνους.

Το κολασμένο φορτηγό της ShockWave φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 605 χλμ./ώρα, ενώ χρειάζεται μόλις 6,63 δευτερόλεπτα για να καλύψει μια την απόσταση ¼ του μιλίου (περίπου τετρακόσια μέτρα).

Για την επιβράδυνση του ταχύτερου-ισχυρότερου φορτηγού του πλανήτη χρησιμοποιούνται δύο αλεξίπτωτα καθώς και τα τεράστιων διαστάσεων δισκόφρενα των μπροστινών τροχών.

Η επιβράδυνση, βέβαια, δεν ήταν η μοναδική πρόκληση που κλήθηκαν αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί της ShockWave, καθώς θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι ακόμα και στις ακραίες ταχύτητες των 600 χλμ./ώρα ο χειριστής του τράκτορα θα έχει τη ικανότητα να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος.

Επίσης θα έπρεπε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο… αυτανάφλεξης και παράλληλα να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου ώστε η θηριώδης κατασκευή να επιτύχει όλα εκείνα τα ρεκόρ που του έχουν χαρίσει περίοπτη θέση στα Ρεκόρ Guinness.