Τρελά πρόστιμα από κάμερες εντοπισμού χρήσης κινητών σε οδηγούς αυτοκινήτου (video)


Ένα νέο και ιδιαίτερα προσοδοφόρο τρόπο εντοπισμού των οδηγών που χρησιμοποιούν παρανόμως το κινητό τους έχουν εφαρμόσει οι αρχές της Αυστραλίας.

  • ΠΗΓΗ: CarExpert
  • 14/5/2020

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, καθώς δεν επιτρέπει στον οδηγό να είναι συγκεντρωμένος 100% στο έργο του, ενώ πολλές είναι οι πρόσφατες μελέτες που αναφέρουν πώς ακόμη και με τα συστήματα της «ανοικτής ακρόασης» ή η χρήση του infotainment για οποιαδήποτε επικοινωνία αποσπά την προσοχή με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει.

Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα, τοποθετώντας κάμερες στην πολιτεία New South Wales, οι οποίες σε μόλις δύο μήνες λειτουργίας (Μάρτιο και Απρίλιο) έχουν εντοπίσει πολλούς παραβάτες στους οποίους και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από $7 εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας).

Όπως μεταδίδει το 9News οι κάμερες τοποθετήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 σε δύο σταθερά σημεία (Anzac Parade και αυτοκινητόδρομος M4) και για τους τρεις πρώτους μήνες οι οδηγοί λάμβαναν προειδοποιήσεις. Όμως από 1ης Μαρτίου τα πρόστιμα άρχισαν να πέφτουν βροχή: στα $344 (€206) για παράβαση σε δημόσιο δρόμο προσαυξημένα στα $457 (€273) για όποιον κινούνταν κοντά σε σχολεία οδηγώντας και κάνοντας χρήση του κινητού του έστω και με ανοικτή ακρόαση.

Να σημειώσουμε ότι τους συγκεκριμένους αυτούς μήνες, υπήρχε περιορισμός κυκλοφορίας λόγω COVID-19, οπότε αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει με τα μέτρα χαλάρωσης της καραντίνας!