Τρέμετε supercars: Στους 475 ίππους έφτασε το GR Yaris! (Video)


Όπως όλα δείχνουν το GR Yaris θα αποτελέσει την αγαπημένη ενασχόληση των βελτιωτών και τον φόβο και τον τρόμο των supercars σε δρόμο ή και σε πίστες.

  • 24/1/2021

Αποτελεί σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο μοντέλο των τελευταίων μηνών. Και δεν σταματά να μας απασχολεί, είτε στην απλή εργοστασιακή του έκδοση, είτε σε σπέσιαλ εκδόσεις που έχουν "περιποιηθεί" γνωστοί βελτιωτές.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο γενικότερο θόρυβο γύρω από το απίστευτο σούπερ μίνι της Toyota έρχεται από την HKS. H φημισμένη Ιαπωνική εταιρία μετατροπών με μεγάλη παράδοση στα μοντέλα όλων των κατασκευαστών της χώρας (και όχι μόνο), έβαλε το χεράκι της και στο super Yaris.

Kαι όπως φαίνεται από τις προδιαγραφές πήγε τα πράγματα στα άκρα. Ο μικρός κινητήρας των 1,6 λίτρων με τους μόνο τρεις κυλίνδρους ανέβηκε σε ισχύ στους 475 ίππους, ένα πραγματικό επίτευγμα για τρικύλινδρο μοτέρ. 

Στο video που δόθηκε στην δημοσιότητα βλέπουμε το συγκεκριμένο Yaris στα χέρια του Νoburetu Taniguchi να γράφει χρόνους στο Tsukuba Time Attack event, στην Ιαπωνία. 

Οι μετατροπές που έχουν γίνει είναι πολλές, μεταξύ των οποίων, μία μεγαλύτερη τουρμπίνα με πιο μεγάλο intercooler σε συνδυασμό με έναν νέο εγκέφαλο. Αυτές οι μετατροπές ανεβάζουν την ισχύ στα 375 άλογα ενώ η προσθήκη nitro βάζει στον λογαριασμό άλλα 100 άλογα. Η ανάρτηση είναι custom και τα ελαστικά τα Yokohama Advan A052.

Με βάση όλο αυτό το set-up οι χρόνοι που γράφει στην συγκεκριμένη πίστα είναι στα επίπεδα των supercars καθώς είναι ακόμα πιο γρήγορο και από Νissan GT-R Nismo. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Πατήστε το play και ακούστε και τον μοναδικό ήχο από το μικρό τρικύλινδρο μοτεράκι. Απίστευτο!