Τρίκυκλο με επιδόσεις Formula 1 από την Daymark


Παρά τους τρεις τροχούς του και τις συμπαγείς διαστάσεις του, το ηλεκτροκίνητο Spiritus EV θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα.

  • 26/3/2021

Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να δεις από ένα τρίκυκλο και δη ηλεκτροκίνητο είναι οι εκρηκτικές επιδόσεις. Η περίπτωση, λοιπόν, του Spiritus EV είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μοναδική και ως τέτοια, ας ελπίσουμε, ότι θα φτάσει και ως τη γραμμή παραγωγής.

Το project ανήκει στην άσημη Daymark, η οποία βάλθηκε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα με τη δημιουργία ενός τρίκυκλου, το οποίο θα έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα.

Η κορυφαία έκδοση του Spiritus EV θα διαθέτει αυτονομία 480 χιλιομέτρων καθώς και ηλιακά πάνελ τα οποία θα φροντίζουν για τη φόρτιση των μπαταριών του.

Όλα αυτά βέβαια θα προσφέρονται με το αζημίωτο, καθώς για να αποκτήσει κανείς το super τρίκυκλο θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 149.000 δολαρίων.

Οι υπόλοιποι μπορούν να αρκεστούν στις γήινες εκδόσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες θα ξεκινούν από τα 19.995 δολάρια και θα διαθέτουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί η συμβολή του κοινού στο οποίο απευθύνεται η Daymark με σκοπό να συγκεντρώσει, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding, τα απαραίτητα κεφάλαια για την υλοποίηση του project.

Προκαταβάλλοντας, λοιπόν, το ποσό των 100 δολαρίων αποκτά κανείς έκπτωση για την απόκτηση του Spiritus EV όταν και εφόσον αυτό περάσει στην παραγωγή, καθώς και ένα εξαργυρώσιμο κουπόνι 100 δολαρίων για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου της καναδικής εταιρείας.

Το deal δεν ακούγεται κακό, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένει κανείς μέχρι και το 2024 ώστε να περάσου στην παραγωγή τα τρίκυκλα της Daymark.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.