Τριπλή επιτυχία για την BMW στα βραβεία "Auto Trophy 2011"


Η BMW Σειρά 5 συνεχίζει τις επιτυχίες της, ενώ η νέα Σειρά 1 μόλις ξεκίνησε. Και τα δύο μοντέλα τιμήθηκαν με βραβεία "Auto Trophy 2011". 

  • 2/12/2011

Η BMW Σειρά 5 συνεχίζει τις επιτυχίες της, ενώ η νέα Σειρά 1 μόλις ξεκίνησε. Και τα δύο μοντέλα τιμήθηκαν με βραβεία "Auto Trophy 2011".

Οι αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου "Auto Zeitung" ανέδειξαν τη νέα BMW Σειρά 1 σε καθαρό νικητή της μικρομεσαίας κατηγορίας και ψήφισαν την BMW Σειρά 5 ως το αγαπημένο τους μοντέλο στην ανώτερη κατηγορία.

Στις επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν πολλές ακόμα υψηλές θέσεις αυτοκινήτων BMW στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, αλλά και η κορυφαία διάκριση ποιότητας "Quality Trophy” που απονέμεται από τους συντάκτες του "Auto Zeitung" σε συνεργασία με το φορέα τεχνικού ελέγχου Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ). Η τελετή απονομής βραβείων "Auto Trophy 2011" πραγματοποιήθηκε στο Meilenwerk στο Düsseldorf. Τηλεοπτική οικοδέσποινα ήταν η Barbara Schöneberger που μαζί με τον Volker Koerdt, αρχισυντάκτη του "Auto Zeitung", παρουσίασαν τα βραβεία.

Εκπροσωπώντας το Γερμανικό κατασκευαστή premium αυτοκινήτων, στην εκδήλωση παρέστησαν και παρέλαβαν τα βραβεία ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Dr. Norbert Reithofer, μαζί με τον Επικεφαλή Ανάπτυξης Dr. Klaus Draeger και τον Ian Robertson, Υπεύθυνο Πωλήσεων και Μάρκετινγκ.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη βράβευσή της με το ‘Χρυσό Τιμόνι’ από το "Bild am Sonntag" και "Auto Bild", η BMW Σειρά 1 ήρθε πρώτη στην κατηγορία της και τιμήθηκε με ένα "Auto Trophy". Το μικρομεσαίο μοντέλο λανσαρίστηκε το Σεπτέμβριο και η δυναμική εντύπωση που άφησε τόσο σε επαγγελματίες δοκιμαστές όσο και στο ευρύ κοινό οφείλεται κυρίως στο σπορ χαρακτήρα του. Οι ισχυροί κινητήρες τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και η πίσω κίνηση (RWD) – που παραμένει μοναδική στην κατηγορία – εγγυώνται απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Η βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο συνοψίζεται στη βελτιστοποιημένη οδηγική άνεση, στην αυξημένη ευρυχωρία εσωτερικού και στον καινοτόμο εξοπλισμό. Το 28,2% των αναγνωστών του "Auto Zeitung" ψήφισε τη νέα BMW Σειρά 1 ως κορυφαίο αυτοκίνητο στη μικρομεσαία κατηγορία.

Η BMW Σειρά 5 ήρθε πρώτη με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 37% του συνόλου των ψήφων. Το "Auto Trophy" έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη πολυπληθή συλλογή τίτλων.  Η BMW Σειρά 5 είναι παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία. Τόσο το Sedan όσο και το Touring είναι η προσωποποίηση της φινέτσας σε απόλυτη αρμονία με το σπορ στυλ. Η BMW Σειρά 5 κατέχει επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία της στον τομέα της απόδοσης. Μία εκτενώς ανανεωμένη γκάμα κινητήρων και νέων επιλογών εξοπλισμού έχουν αυξήσει την απήχηση του μοντέλου από το φθινόπωρο του 2011.

Το "Auto Trophy" απονεμήθηκε φέτος για 24η φορά. Πάνω από 100.000 αναγνώστες του "Auto Zeitung" έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, επιλέγοντας τα ‘αγαπημένα’ τους από σχεδόν 400 τρέχοντα μοντέλα σε 29 κατηγορίες. Ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα του διαγωνισμού είναι η BMW Σειρά 1 Cabrio, που ήρθε πρώτη στην κατηγορία επί τρεις συνεχόμενες φορές και φέτος ήταν δεύτερη.  Άλλα μοντέλα BMW που βρέθηκαν στο Top3 είναι BMW X3, BMW X1, BMW Σειρά 3, BMW Σειρά 6 Cabrio και BMW Σειρά 6 Coupé.

Η BMW τιμήθηκε επίσης με το ειδικό βραβείο "Quality Trophy 2011" από το "Auto Zeitung" και το φορέα τεχνικού ελέγχου Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ). Αυτό επιβραβεύει την ποιότητα και αξιοπιστία της τρέχουσας προϊοντικής γκάμας, με τις BMW Σειρές 1, 6 και 7 να έχουν λάβει τα περισσότερα θετικά σχόλια. Οι αξιολογήσεις βασίζονται στα αποτελέσματα περίπου οκτώ εκατομμυρίων ελέγχων αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και από τα δεδομένα αναφοράς ποιότητας και service του "Auto Zeitung".