Τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση στην Bentley Flying Spur


H Bentley προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση σε αυτοκίνητο. Φυσικά, αυτή είναι διαθέσιμη στην Flying Spur, το κορυφαίο μοντέλο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/7/2020

Όταν τα χρήματα δεν είναι ζήτημα, οι δυνατότητες είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Πριν από πέντε χρόνια, η Bentley είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο EXP 10 Speed 6 στο οποίο βασίστηκε η καινούργια Flying Spur. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ξεχώριζε και η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό του, η οποία είχε ανάγλυφη υφή. Τότε, θεωρήθηκε μια ιδιαίτερη προσέγγιση η οποία επιτρεπόταν σε ένα concept car, ωστόσο δεν ήταν εύκολο να υπάρξει σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής λόγω της δυσκολίας στη δημιουργία του και του υψηλού κόστους.

Ωστόσο, στην Bentley βρήκαν τον τρόπο να το δημιουργήσουν και να το προσφέρουν στους πελάτες τους που το επιθυμούν. Η τρισδιάστατης υφής λεπτή και ακριβή ξύλινη επένδυση προσφέρεται στην κορυφαία εξοπλιστική σειρά «Mulliner» της βρετανικής εταιρείας. Η ανάγλυφη επιφάνειά της έχει το πατρόν διαμαντιού και τοποθετείται κυρίως στο εσωτερικό των πίσω θυρών. Είναι χειροποίητη και χρησιμοποιείται μασίφ ξύλο από υψηλής ποιότητας αμερικανική καρυδιά ή αμερικανική κερασιά και η Bentley φροντίζει να αναδασώνει τα δέντρα που χρησιμοποιεί, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν 18 μήνες για να τελειοποιηθεί η τεχνική για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ξύλινης επένδυσης. Τη διαδικασία εκτελούν εξειδικευμένοι ξυλουργοί οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη και χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία ώστε να επιτύχουν το κατάλληλο πάχος το οποίο είναι μόλις 0,1 mm. Ο κ. Brett Boydell, επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Flying Spur, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση είναι το επόμενο στοιχείο που πήραμε από το πρωτότυπο και το εφαρμόσαμε στην πράξη. Συνδυάζεται αρμονικά με την τρισδιάστατη υφή της δερμάτινης επένδυση που καλύπτει το εσωτερικό της Flying Spur και δημιουργεί ένα εκλεκτότερο περιβάλλον για όσους μετακινούνται με αυτή».