Turbo κινητήρας για το Subaru Forester


Η Subaru ανακοίνωσε ότι διαθέτει στην ιαπωνική αγορά το Forester με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/10/2020

Η Subaru άρχισε να πουλάει στην αγορά της Ιαπωνίας το Forester με τον νέο 1.8 turbo τετρακύλινδρο επίπεδο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 177 PS και μέγιστη ροπή 300 Nm. Ουσιαστικά, πρόκειται για αυτόν με την κωδική ονομασία «CB18» ο οποίος τοποθετείται ήδη στο Levorg. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με αυτή την έκδοση, το Forester γίνεται πιο προσιτό οικονομικά, καθώς επωφελείται από την νομοθεσία της χώρας. Βάσει αυτής, προβλέπεται μείωση της τιμής του κατά 10% χάρη στη μικρότερη εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Οι άνθρωποι της Subaru διαφοροποίησαν σχετικά τη ρύθμιση της ανάρτησης του Forester, συγκριτικά με αυτή με τον δίλιτρο κινητήρα των 150 PS, για να ανταπεξέρχεται καλύτερα στην αυξημένη ιπποδύναμη και να παρέχει την ανάλογη οδική συμπεριφορά. Φυσικά, το αυτοκίνητο διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «Symmetrical All Wheel Drive» και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης. Προς το παρόν, από την ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινωθεί εάν η συγκεκριμένη έκδοση του Forester θα είναι διαθέσιμη και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε, επίσης: Ο θρύλος του Subaru Impreza WRX μέσα από τις τέσσερις γενιές του.