Type 131: Καινούρια Lotus, μετά από 12 χρόνια!


Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα «απραξίας», η Lotus δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο των σπορ αυτοκινήτων.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 21/8/2020

Αρχικά ανακοίνωσε την Evija, ένα ηλεκτρικό hypercar με ισχύ 2.000 ίππων, ενώ τώρα αποκαλύπτει πληροφορίες επάνω στο πρόγραμμα με εσωτερικό κωδικό Type 131. Αυτό αποτελεί ένα εντελώς νέο μοντέλο, που θα έρθει να προστεθεί στη γκάμα της φίρμας, ανάμεσα στις Exige και Evora. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Type 131 θα βασίζεται σε ένα εντελώς καινούριο πάτωμα.

Έμφαση, με βάση τη φιλοσοφία της φίρμας, έχει δοθεί στη μείωση του βάρους. Μάλιστα αναφέρεται ότι η ισχύς θα προέρχεται από ένα συμβατικό σύστημα εσωτερικής καύσης, καθώς η όποια αμιγώς ηλεκτρική ή υβριδική εναλλακτική θα αύξανε το τελικό βάρος. Τώρα τι κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί, δεν το γνωρίζουμε. Πιθανά κάποιο σύνολο της Toyota, αν και αρκετοί δεν θεωρούν απίθανο να προέρχεται τελικά από τη Geely.

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει πέρυσι ο Phil Popham, CEO της Lotus, στο AutoExpress, «τώρα είμαστε απασχολημένοι επενδύοντας σε ένα αρκετά επιθετικό επιχειρηματικό σχέδιο που θα προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο τον επόμενο χρόνο. Θα εμφανιστεί στα τέλη του επόμενου έτους και θα κυκλοφορήσει λίγο μετά από αυτό. Επενδύουμε επίσης και σε νέες πλατφόρμες. Το [Type 131] δεν θα είναι ηλεκτρικό - σε αντίθεση με το hypercar, που θα είναι. Πέρα από αυτό, σε ό, τι αυτοκίνητα έχουμε θα περιλαμβάνονται παραλλαγές BEV [πλήρως ηλεκτρικά]. Δεν είναι το μόνο σύστημα πρόωσης που επεξεργαζόμαστε, αλλά τα BEV θα είναι μέρος αυτού».