Τύχη ή ικανότητα; Αυτός ο οδηγός της Toyota 86 χρειάστηκε και τα δύο για να σωθεί (video)


Ο Αυστραλός Bailey Sweeny, που αγωνίζεται στο Toyota Gazoo Racing Australia 86 Series, κατάφερε να «σώσει» το όχημά του μετά από επαφή, προσφέροντας κάτι θεαματικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / VIDEO: TWITTER
  • 23/8/2022

Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που επηρεάζουν το αποτέλεσμα μίας επαφής μεταξύ δύο οχημάτων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: Το σημείο επαφής, η ταχύτητα, το περιβάλλον, το σημείο της πίστας, τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα, η ικανότητα του οδηγού, αλλά και η καθαρή τύχη.

Ο 19χρονος Αυστραλός Bailey Sweeny είχε όλους τους παράγοντες με το μέρος του, καθώς κατάφερε να «σώσει» το Toyota 86 του, χωρίς καμία ζημιά, μετά από επαφή με άλλο όχημα. Ένα ελαφρύ χτύπημα που ήρθε από πίσω, όταν ο Fabian Coulthard προσπάθησε να τον προσπεράσει στον τελευταίο γύρο του αγώνα του πρωταθλήματος Toyota 86 στο Sandown, ήταν αρκετό για να καταστρέψει τον αγώνα του νεαρού οδηγού.

Ο Sweeny βρισκόταν στην πέμπτη θέση, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, κάνοντας μία περιστροφή, που τον οδήγησε στην άλλη άκρη του πλάτους της πίστας. Το video που δημοσίευσε ο χρήστης του Twitter, Hunter Wofford, δείχνει τον Sweeny να προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο, αποφεύγοντας, μάλλον κατά τύχη, τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα.

Κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα μετά το συμβάν, στη 12η θέση, κερδίζοντας άλλη μία θέση, στην επόμενη στροφή, σε ένα εντυπωσιακό «three-wide», τερματίζοντας στην 11η θέση. Ο Coulthard δέχτηκε ποινή για την επαφή, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ήταν υπαίτιος, και ξεκίνησε τον δεύτερο αγώνα του τριημέρου από την τελευταία θέση.

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο: