Uber και Waymo σκανάρουν τις πόλεις


Στη χαρτογράφηση των αμερικανικών μεγαλουπόλεων προχωρούν η Uber και η Waymo με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

Οι μετακινήσεις στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα πραγματοποιούνται με αυτόνομα οχήματα γεγονός που θα προκαλέσει κοσμογονικές αλλαγές σε πολλούς κλάδους της οικονομίας. Ένας από αυτούς είναι και τα ταξί, με την Uber και την Waymo να προετοιμάζονται ήδη για την επέλαση των αυτόνομων ταξί στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

Η αρχή γίνεται με τη χαρτογράφηση αυτών των πόλεων η οποία και έχει ήδη ξεκινήσει τόσο από την Waymo, μιας startup εταιρείας που εξειδικεύεται στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, όσο και από την Uber.

Ήδη τα πρώτα οχήματα της Waymo (βλέπε Chrysler Pacifica) κυκλοφορούν στους δρόμους του Los Angeles, καταγράφοντας πέρα από τη χάραξη των δρόμων και άλλα δεδομένα όπως τα όρια ταχύτητας και τον τύπο του οδοστρώματος.

Η Uber έχει επιλέξει την πόλη του Dallas για τον ίδιο ακριβώς σκοπό δημιουργώντας ένα νέο τεχνολογικό hub και περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Για τη χαρτογράφηση των δρόμων της αμερικανικής μεγαλούπολης, η Uber χρησιμοποιεί δύο ειδικά εξοπλισμένα Volvo XC90.