UNAOC και BMW Group ανανεώνουν μία πρωτοποριακή συνεργασία


Κατά τη διάρκεια Υπουργικής Συνάντησης της Συμμαχίας Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών ( United Nations Alliance of Civilizations, UNAOC), που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, ανανεώθηκε μία σημαντική συνεργασία μεταξύ του BMW Group και του UN Alliance of Civilizations (UNAOC).

  • 8/10/2013

Κατά τη διάρκεια Υπουργικής Συνάντησης της Συμμαχίας Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών ( United Nations Alliance of Civilizations, UNAOC), που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, ανανεώθηκε μία σημαντική συνεργασία μεταξύ του BMW Group και του UN Alliance of Civilizations (UNAOC).

Ο κύριος Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ύπατος Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία Πολιτισμών (UNAOC) και ο κύριος Bill McAndrews, Αντιπρόεδρος του BMW Group, υπέγραψαν τη συμφωνία με τη λήξη της συνάντησης την οποία παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, Υπουργοί και Εκπρόσωποι από 100 και πλέον χώρες, καθώς και η Ηγεσία Διεθνών Οργανισμών, αλλά και Εκπρόσωποι του Τύπου.

Ο κύριος McAndrews συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο κος Al-Nasser στο πλαίσιο της 68ής Συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Με αυτή την ανανέωση, ένα πρότυπο κοινό project, με την ονομασία The Intercultural Innovation Award, αναβαθμίζεται σε επίπεδο δραστηριοτήτων, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες των συνεργασιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην προώθηση των στόχων της διεθνούς κοινότητας. Το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας (Intercultural Innovation Award) είναι ένα παγκόσμιο εγχείρημα, για την αναγνώριση, χρηματοδότηση και υποστήριξη νέων πρωτοβουλιών οι οποίες στοχεύουν στην άμβλυνση των εντάσεων ταυτότητας και διαφόρων αντιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Πέρσι, από το βραβείο ωφελήθηκαν πάνω από 140.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, που μεταφράζεται σε διαπλάσια αύξηση από την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, από τότε που ξεκίνησε, το βραβείο έχει τριπλασιάσει τον αριθμό ανθρώπινων κοινοτήτων που ευεργετεί.

Αμφότερα τα μέρη πιστεύουν ότι το νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του ιδιωτικού τομέα δημιουργεί βαθύτερο αντίκτυπο, καθώς και οι δύο πλευρές παρέχουν την αντίστοιχη τεχνογνωσία τους με σκοπό την ανάπτυξη κάθε project. Το σημαντικότερο: με την παρούσα ανανέωση αυξάνεται το ύψος υποστήριξης των πρωτοβουλιών οι οποίες αναγνωρίζονται μέσω του βραβείου. Και οι δύο εταίροι διαχειρίζονται από κοινού το βραβείο – επιστρατεύοντας τις πηγές τους, το χρόνο και τα δίκτυα για την υποστήριξη των βραβευμένων project.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία με τον εταιρικό τομέα, τα media και την κοινωνία των πολιτών είναι κρίσιμη για τον κοινό μας στόχο να ζούμε ειρηνικά σε έναν ποικίλο κόσμο. Οι τομείς αυτοί καινοτομούν, είναι κοντά στον άνθρωπο και κατανοούν την δυναμική του περίπλοκου κόσμου στον οποίο ζούμε. Από αυτή την άποψη, το BMW Group υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας θαυμάσιος εταίρος του UNAOC», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος του UNAOC, Nassir Abdulaziz Al-Nasser.

Ο Bill McAndrews δήλωσε: «Αυτή η σύμπραξη έχει εξελιχθεί σε μία πολύ ξεχωριστή  συνεργασία η οποία στηρίζεται στους κοινούς στόχους και τη δέσμευσή μας. Το BMW Group έχει αυξήσει τη χρηματοδότησή του υπογραμμίζοντας τη δέσμευση και την πίστη μας στη συνεργασία μεταξύ UNAOC και BMW Group. Έχουμε πειστεί για την αξία αυτής της μοναδικής συνεργασίας. Ευελπιστούμε στο μέλλον της συνεργασίας μας με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και χαρά».