VIDEO F1: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ayrton Senna


Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00GR.

  • 6/11/2012

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00GR

Η συναρπαστική ιστορία του Ayrton Senna, των σωματικών και διανοητικών του άθλων στον αγωνιστικό χώρο και εκτός, η αναζήτηση της τελειότητας, η δημιουργία ενός μύθου είναι το θέμα του Senna, ενός μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της καριέρας του σαν οδηγός της F1, από το 1984 εως τον πρόωρο θάνατό του, μια δεκαετία αργότερα.

Πολύ περισσότερο από μια ταινία για τους οπαδούς του F1, το Senna ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία, με μια μοναδική κινηματογραφική προσέγγιση που κάνει χρήση για πρώτη φορά σπάνιων οικογενειακών και επαγγελματικών φιλμ από τον αγωνιστικό χώρο της F1.

Το Senna έγινε με την συνεργασία της οικογένειας του Ayrton Senna, της F1 και του Ινστιτούτου Ayrton Senna, το κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε μετά το θάνατό του, και το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε εκατομμύρια άπορα παιδιά στη Βραζιλία.

Σκηνοθέτης είναι ο Βρετανός υποψήφιος για Όσκαρ Asif Kapadia, ενώ είναι μια παραγωγή της Working Title Films, της εταιρεία που βρίσκεται πίσω από ταινίες Notting Hill, Bridget Jones, Frost/Nixon κ.α.

«Η ιστορία προκαλεί έντονα συναισθήματα και είμαι βέβαιος ότι θα αγγίξει όσους την παρακολουθήσουν. Είναι ένας πραγματικός φόρος τιμής στον Ayrton» - Ron Dennis / McLaren

Η προβολή συνδιοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των Βραβείων Ντοκιμαντέρ Grierson. Προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 11.11.2012), Brave New World – Λευκωσία και Cine-Μαθήματα στα Χανιά.

  • Προπώληση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (οδός Σταδίου)
  • Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ